ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εξελιγμένη ρινοπλαστική | Τι να γνωρίζεις για την επέμβαση

Η συνδυαστική διαφραγματορινοπλαστική εγγυάται υψηλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα χωρίς πόνο και επιπλοκές.

Οι 2 τύποι ρινοπλαστικής και ποια είναι η ιδανική για κάθε πρόσωπο

Στο παρελθόν οι ενδορρινικές επεμβάσεις ήταν καθαρά αφαιρετικές και, επειδή δεν είχαν ιδανική προσέγγιση στην ανατομία, η μύτη έδειχνε πιεσμένη και πτωτική λόγω της υπερβολικής εξαγωγής οστών και χόνδρων. Στις μέρες μας προτεραιότητα της εξελιγμένης ρινοπλαστικής είναι να διαπλάσει και ταυτόχρονα να ενισχύσει τον χόνδρινο και τον οστέινο σκελετό της "νέας" μύτης, ώστε τα λειτουργικά και τα αισθητικά αποτελέσματα να είναι μόνιμα.


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ένας έμπειρος χειρουργός, εκτός από την αισθητική κρίση του, θα στηριχτεί και στο ανάλογο εξατομικευμένο πρωτόκολλο για μια άρτια εκτελεσμένη επέμβαση με άριστα μετεγχειρητικά αποτελέσματα. Η διαδικασία μιας επανορθωτικής ρινοπλαστικής ξεκινά με την προεγχειρητική μελέτη και ενδοσκόπηση της μύτης (δοκιμασία Cottle). Κατόπιν το διάφραγμα ευθειάζεται με μετάθεση και αντικατάσταση των χόνδρων – χωρίς αφαιρέσεις, όπως στην παλιά μέθοδο. Επίσης, οι ρινικές κόγχες δεν αφαιρούνται ούτε καυτηριάζονται, ενώ για τη διόρθωση των ρινικών βαλβίδων χρησιμοποιούνται χόνδρινα μοσχεύματα από τον ίδιο ασθενή (πλευρικού ή ωτικού χόνδρου), τα οποία αξιοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες στήριξης ή διάπλασης του σχήματος και του περιγράμματος της μύτης: η διαμόρφωση του προφίλ ώστε να είναι αριστοκρατικό, το en face ώστε να είναι συμμετρικό αλλά και η σωστή προβολή και κλίση του ακρορρινίου αποτελούν βασικούς πυλώνες μιας επιτυχημένης ρινοπλαστικής.


ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Το πολύ καλό νέο είναι ότι οι σύγχρονες επεμβάσεις διαφράγματος και ρινοπλαστικής είναι κατά κανόνα ανώδυνες, δε δημιουργούν μεγάλα οιδήματα, ενώ γάζες και ταμπόν εσωτερικά δεν είναι απαραίτητα. Απλώς στο τέλος της επέμβασης τοποθετούνται ταινίες και ένας θερμοπλαστικός νάρθηκας επάνω στη μύτη, ο οποίος αφαιρείται σε περίπου μία εβδομάδα. Για το ίδιο χρονικό διάστημα χορηγείται προφυλακτική αντιβίωση από το στόμα, ενώ συνιστάται αποφυγή φυσικής άσκησης για έξι εβδομάδες καθώς και μείωση της πρόσληψης αλατιού ώστε να μειωθεί το μετεγχειρητικό οίδημα. Σε γενικές γραμμές, 15 ημέρες μετά την επέμβαση οι ασθενείς επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους με μια νέα, καλλίγραμμη και απόλυτα λειτουργική μύτη


Ευχαριστούμε τη δρα Αργυρώ Κυπραίου, χειρουργό ΩΡΛ, Diplomat Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, διευθύντρια του Τμήματος Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός του Νοσοκομείου "Μητέρα". (faceanatomy.gr)

Read Next

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

Περισσότερα από

Life

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.