Το ελαιόλαδο και οι ολόκληρες ελιές προέρχονται και οι δύο από τον ίδιο καρπό, αλλά προσφέρουν διαφορετικά διατροφικά οφέλη. Ενώ και τα δύο αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τις διαφορές μεταξύ των δύο και πώς να τα ενσωματώσεις στη διατροφή σου.
Διατροφικό περιεχόμενο
Μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ του ελαιολάδου και των ολόκληρων ελιών είναι το θρεπτικό τους περιεχόμενο. Οι ελιές είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και άλλων ευεργετικών ενώσεων που δεν υπάρχουν στο ελαιόλαδο. Από την άλλη πλευρά, το ελαιόλαδο είναι μια πλούσια πηγή καλών λιπαρών, συμπεριλαμβανομένων των μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία της καρδιάς.
Το θρεπτικό περιεχόμενό τους:
Ολόκληρες ελιές (28 γρ):
Θερμίδες: 37
Λίπος: 3,4 γρ
Φυτικές ίνες: 0,6 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 0,2 γρ
Υδατάνθρακες: 1,3 γραμμάρια
Νάτριο: 155 χιλιοστόγραμμα
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr