Aπό τη Δήμητρα Γλυνού, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, MSc Διατροφή, Δημόσια Yγεία και Πολιτικές (cibus.gr).
Όταν πρόκειται για ένα κλασικό σάντουιτς, λίγες επιλογές είναι τόσο comfort όσο ένα τοστάκι με τυρί. Είτε το προτιμάς ψημένο είτε κρύο, είναι δύσκολο να αντισταθείς στο λαχταριστό αποτέλεσμα. Και εάν προσπαθείς να κάνεις υγιεινές επιλογές στη διατροφή σου, μπορεί να αναρωτιέσαι ποιο είδος τοστ είναι η καλύτερη επιλογή.
Φρυγανισμένο ψωμί
Όταν φρυγανίζουμε το ψωμί, μειώνεται η περιεκτικότητά του σε νερό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφαιρούνται οι θερμίδες. Οι αλλαγές στις θερμίδες του ψωμιού κατά το ψήσιμο, διαφέρουν ανάλογα με τον βαθμό στον οποίο φρυγανίζεται. Εάν το ψωμί είναι ελαφρά φρυγανισμένο, οι διαφορές στις θερμίδες θα ήταν πολύ ασήμαντες για να αναφέρουμε. Σε ό,τι αφορά τη γλουτένη, εάν ψήσουμε το ψωμί δε θα υπάρξει κάποια αλλαγή στην περιεκτικότατα του προϊόντος σε αυτό το συστατικό.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr