Τα μανιτάρια είναι ο πιο απλός αλλά σούπερ απολαυστικός τρόπος να προσθέσεις έξτρα νοστιμιά στα αλμυρά γεύματά σου, αφού δεν χρειάζονται ιδιαίτερο μαγείρεμα, ενώ και μόνα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γαρνιτούρα σε ένα πιάτο. Βέβαια, ο τρόπος προετοιμασίας των μανιταριών πριν την κατανάλωση, κρίνεται αρκετά σημαντικός τόσο για το άρτιο γευστικό αποτέλεσμα, όσο και για την ασφάλεια μας από μικρόβια και παθογόνους μικροοργανισμούς. Και ένα από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα που συνοδεύει την προετοιμασία των μανιταριών είναι αν πρέπει να πλυθούν – όπως τα περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά – ή όχι πριν μαγειρευτούν.
Πλύσιμο μανιταριών και καθάρισμα:
Το είδος του μανιταριού καθορίζει εάν πρέπει να πλυθεί με νερό ή όχι. Όμως ανεξαρτήτως αυτού, όλα τα είδη και οι ποικιλίες μανιταριών θα πρέπει να καθαρίζονται με κάποιο τρόπο. "Τα άγρια μανιτάρια πρέπει να πλένονται και είναι ζωτικής σημασίας να στεγνώσουν έπειτα πολύ καλά. Τα καλλιεργημένα μανιτάρια, όπως τα portobellos, μπορούν να καθαριστούν χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί ή μια χαρτοπετσέτα για να σκουπιστεί η περίσσεια "βρωμιάς" μέσα στην οποία καλλιεργούνται. Συνήθως το ξύλο κέδρου" επισημαίνει λέει ο Joseph Rizza, Executive Chef στο Σικάγο.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr