ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Υπέροχες φωτογραφίες παιδιών από όλο τον κόσμο με τα αγαπημένα τους παιχνίδια

Η χαρά που δίνει σε ένα παιδί ένα νέο παιχνίδι είναι το ίδιο δυνατή σε όλο τον κόσμο. Αλλά το είδος του παιχνιδιού και το πως θα παίξει κάθε παιδί μαζί του διαφέρει.

Υπέροχες φωτογραφίες παιδιών από όλο τον κόσμο με τα αγαπημένα τους παιχνίδια

Η χαρά που δίνει σε ένα παιδί ένα νέο παιχνίδι είναι το ίδιο δυνατή για όλα τα παιδιά του κόσμου. Αλλά το είδος του παιχνιδιού και το πως θα παίξει κάθε παιδί μαζί του διαφέρει ανάλογα με την κουλτούρα και την κοινωνία στην οποία μεγαλώνει.

Ο Ιταλός φωτογράφος Gabriele Galimberti άρχισε να εξερευνά τον κόσμο του παιχνιδιού όταν ένα ιταλικό περιοδικό του ανέθεσε να καταγράψει το φαινόμενο του couch surfing και ταξίδεψε σε 58 χώρες μέσα σε δύο χρόνια. Στο διάστημα αυτό άρχισε να φωτογραφίζει τα παιδιά των οικογενειών που τον φιλοξενούσαν.

Υπέροχες φωτογραφίες παιδιών από όλο τον κόσμο με τα αγαπημένα τους παιχνίδια

«Η πρώτη φωτογραφία που τράβηξα ήταν η κόρη μιας φίλης μου στην Τοσκάνη. Η φίλη μου μου ζήτησε να φωτογραφήσω το παιδί της κι έτσι πήγα στο σπίτι τους και βρήκα τη μικρή να παίζει με τις αγελάδες. Μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα και λίγους μήνες αργότερα, όταν είχα την ευκαιρία να γυρίσω τον κόσμο, αποφάσισα να τραβάω μια παρόμοια φωτογραφία σε κάθε χώρα που θα επισκεπτόμουν.»

Κάπως έτσι ο Galimberti βρέθηκε και στο Kalulushi, ένα χωριό στην αγροτική Ζάμπια, όπου γνώρισε τη Maudy Sibanda, ένα 3χρονο κορίτσι με γυμνά πόδια, ένα φωτεινό κίτρινο φόρεμα, και ένα μεγάλο χαμόγελο. «Είναι ένα μέρος όπου δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα: δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό, και φυσικά δεν υπάρχουν καταστήματα παιχνιδιών. Ήμουν αρκετά τυχερός που έφτασα σε αυτό το χωριό μερικές ημέρες αφού η Maudy είχε βρεί ένα κουτί γεμάτο γυαλιά ηλίου κατα μήκος του κεντρικού δρόμου. Η μητέρα της υπέθεσε πως ίσως να είχε πέσει από κάποιο φορτηγό. Όλα τα παιδιά του χωριού έπαιζαν με αυτά τα γυαλιά!» λέει ο φωτογράφος.

Η φωτογραφία της Maudi παραμένει μια από τις αγαπημένες του Gabriele. Δείτε τις φωτογραφίες του πατώντας στο gallery στην αρχή του κειμένου και τις μικρές ιστορίες που τις συνοδεύουν.

Η Maudy γεννήθηκε σε μια καλύβα σε ένα μικρό χωριό κοντά στην πόλη της Ζάμπιας. Μεγάλωσε παίζοντας στο δρόμο. Δεν υπάρχουν καταστήματα, εστιατόρια, ή ξενοδοχεία, και μόνο λίγα τυχερά παιδιά έχουν κάποιο παιχνίδια. Η Maudy και οι φίλοι της, βρήκαν ένα κουτί γεμάτο γυαλιά ηλίου στο δρόμο, και από εκείνη τη στιγμή έγιναν το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Alessia Pellegrini, 5 ετών, Τοσκάνη: Η Alessia γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία. Η οικογένειά της έχει ένα από τα μεγαλύτερα αγροκτήματα στην περιοχή, και η Alessia λατρεύει να παίζει με τα ζώα και να βοηθάει τον παππού της με τις γεωργικές εργασίες. Με το καροτσάκι και τα φτυαράκια της φέρνει φαγητό στις αγελάδες.

Julia, 3 ετών, Τίρανα: Η Julia, ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, όπου ο πατέρας της εργάζεται σε ένα βενζινάδικο και η μητέρα της είναι νοικοκυρά. Και οι δύο γονείς μιλούν ιταλικά, που έμαθαν βλέποντας ιταλική τηλεόραση, και ελπίζουν μια μέρα να μιλήσει και η κόρη τους. Η Julia αγαπά τις κούκλες, ειδικά τις Barbie και ο πατέρας της της χάρισε πρόσφατα μια μικρή ροζ κιθάρα γιατί θα ήθελαν πολύ να γίνει μουσικός.

Pavel Denisov, 5 ετών, Κίεβο: Ο Pavel ξέρει ακριβώς τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει: Θέλει να γίνει αστυνομικός. Συλλαμβάνει μονίμως τον μικρότερο αδερφό του. Ο Pavel του παιρνάει χειροπέδες, τον ανακρίνει και τον κατηγορεί για κλοπή αυτοκινήτων. Καμιά φορά, αν έρθουν φίλοι από το σπίτι, αφήνει και τον αδερφό του να είναι αστυνομικός. Προφανώς, αυτοί οι φίλοι γίνονται οι «κακοί άνθρωποι» και ο Pavel τους συλλαμβάνει και αυτούς.

Reanya Velaithan, 5 ετών, Μαλαισία: Η Reanya γεννήθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ, αλλά τώρα ζει σε ένα μεγάλο σπίτι σε μια πόλη κοντά στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σε ένα προάστιο αμερικανικού τύπου, όπου η οικογένειά της και η οικογένειά του θείου της μοιράζονται ένα σπίτι. Οι γονείς της Reanya έχουν φροντίσει να έχει πολλούς διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών, αλλά αγαπάει περισσότερο τα αρκουδάκια της.

Allenah Lajallab, 4 ετών, Φιλιππίνες: Η Allanah γεννήθηκε στο σπίτι αφού δεν υπήρχε νοσοκομείο στην πόλη που ζει. Έχει πολλά κουκλάκια, αλλά το αγαπημένο της λέει είναι μια πορτοκαλί αρκούδα, επειδή αγαπά το χρώμα του. Το κουκλάκι που της αρέσει λιγότερο από όλα είναι το λευκό γιατί βρωμίζει πολύ εύκολα.

Keynor Mazay, 3 ετών, Κόστα Ρίκα: O Keynor ζει 300 χιλιόμετρα από την παραλία Cahuita, στην Καραϊβική ακτή της Κόστα Ρίκα. Μερικές φορές, η μητέρα του τον αφήνει να πάει να κολυμπήσει με τον αδερφό του, Deynor. O πατέρας του Keynor διαθέτει μια συλλογή με περισσότερα από 200 αυτοκινητάκια. Κάθε τόσο, δίνει ένα παλιό αυτοκινητάκι στο γιο του, μεγαλώνοντας έτσι την προσωπική συλλογή του Keynor.

Orly Garza, 6 ετών, Τέξας: Ο Orly γεννήθηκε στο Μπράουνσβιλ από Μεξικανή μητέρα και Αμερικανό πατέρα, αλλά ποτέ δεν έχει πάει στο Μεξικό, ακόμα κι αν είναι μόλις δύο μίλια μακριά από το σπίτι του. Η μητέρα του ελπίζει ότι δεν θα πάει ποτέ εκεί, γιατί, λέει, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Ο Orly αγαπά τους δεινόσαυρους. Λέει ότι πετούν πάνω από το κρεβάτι του για να τον προστατεύουν από τα φαντάσματα και τους Μεξικάνους που φαντάζεται ότι θέλουν να τον απαγάγουν.

Arafa και Aisha Saleh Aman, 4 ετών, Ζανζιβάρη: Οι δίδυμες αδελφές Arafa και Aisha κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, φορούν τα ίδια ρούχα, πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο μαζί, και μοιράζονται τα παιχνίδια τους. Ζουν σε ένα σπίτι με δύο δωμάτια όπου και τα δύο χρησιμεύουν ως υπνοδωμάτια. Η κουζίνα και το μπάνιο είναι εξωτερικά. Η μεγάλη φωτογραφία πάνω από την ντουλάπα είναι ένα πορτρέτο του πρώην προέδρου της Ζανζιβάρης, της ημιαυτόνομης περιοχής της Τανζανίας.

Botlhe Mohutsiwa, 4 ετών, Μποτσουάνα: Η Botlhe έχει πολλούς φίλους στο συγκρότημα όπου ζει η οικογένειά της μαζί με 10 άλλες οικογένειες. Υπάρχει μια κοινή τουαλέτα για κάθε τέσσερα νοικοκυριά. Η Botlhe έχει μόνο ένα παιχνίδι, μια κούκλα μαϊμού, αλλά λέει ότι σχεδόν ποτέ δεν παίζει μαζί της αφού προτιμά να βγαίνει έξω και να παίζει με τους φίλους της.

Cun Zi Yi, 3 ετών, Κίνα: Για τα τρίτα της γενέθλια η Zi Yi πήρε πολλά δώρα - τόσο πολλά που δεν μπορεί να επιλέξει ποιό είναι το αγαπημένο της. Οι γονείς της λένε ότι έχει ταλέντο στη ζωγραφική και θα γίνει καλλιτέχνης όταν μεγαλώσει.

Watcharapon Chookaew, 3 ετών, Μπανγκόκ: Ο Watcharapon αγαπά τις μοτοσικλέτες. Κάθε πρωί, ο πατέρας του βάζει το κράνος του, βγαίνει στο δρόμο, παίρνει το σκούτερ του και πάει στη δουλειά του. Ο Watcharapon λατρεύει να μιμείται τον πατέρα του. Βάζει το κράνος στο σπίτι και παίζει με τις μινιατούρες μοτοσικλέτες του.

Shaira Vachani, 6 ετών, Βομβάη: Η Shaira πέρασε τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής της στη Νέα Υόρκη, oπότε τα αγγλικά είναι η πρώτη της γλώσσα, αλλά έχει μάθει λίγα ινδικά από τη μπέιμπι σίτερ της. Από τα παράθυρα του υπνοδωματίου της στο 18ο όροφο ενός νεόδμητου κτιρίου, μπορεί να δει σχεδόν όλη την πόλη.

Stella Pantini, 4 ετών, Ιταλία και Αυστραλία: Η Stella, με πατέρα Ιταλό και μητέρα Αυστραλή, ζει στην ύπαιθρο έξω από μια μικρή πόλη στην Τοσκάνη. Αν και αγαπά να παίζει με τις κούκλες της και να τις ντύνει σαν πριγκίπισσες -και να ντύνεται και η ίδια σαν πριγκίπισσα- το αγαπημένο της παιχνίδι είναι το μικρό γουρουνάκι πίσω της.

Shotaro Tamaka, 5 ετών, Τόκιο: Ο Shotaro έχει εμμονή με το μπέιζμπολ και συλλέγει μανιωδώς μπαστούνια, γάντια και μπάλες.

Αγοράστε το βιβλίο "Toy Stories" του Gabriele Galimberti εδώ.

Read Next

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps