Βοηθάνε στην απώλεια βάρους
Περιέχουν ασήμαντη ποσότητα λίπους, χοληστερόλης και νατρίου και με το να τις τρώτε κι αυτές θα χορταίνετε ευκολότερα, έχοντας ταυτόχρονα καταναλώσει λιγότερες θερμίδες.
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Διαθέτουν τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C και βιταμινών του συμπλέγματος Β, καθώς και ασβέστιο, που είναι απαραίτητο στην δόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος.
Προστατεύουν από τον καρκίνο
Είναι πλούσιες σε φυτοχημικά στοιχεία που έχουν αποδειχτεί ότι συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου, ενώ παράλληλα περιέχουν υψηλά επίπεδα χλωρογενικού οξέος, τα οποίο συνδέονται με τη δημιουργία όγκων.
Μειώνουν τη χοληστερόλη του αίματος
Έχουν πολλές ίνες, πολυφαινόλες και γλυκαλκαλοειδή στοιχεία, τα οποία έχουν άμεση και θετική επίπτωση στο επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα.
Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
Το κάλιο που περιέχουν είναι ένα από τα πιο βασικά μέταλλα στον οργανισμό, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Τέλος είναι γεμάτα ωμέγα-3 ακόρεστα λιπαρά που ανήκουν στα λεγόμενα και «καλά λιπαρά» -ένα ακόμα θετικό στοιχείο για την υγεία της καρδιάς.