ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Κατάρα των Γκριμάλντι. Μέσα στις σκοτεινές ζωές των μελών της βασιλικής οικογένειας του Μονακό

Μυστηριώδεις θάνατοι, βασιλικές πιέσεις, ίντριγκες και ένας «λευκός» γάμος. Mία ζωή καθόλου σαν παραμύθι.

Η Κατάρα των Γκριμάλντι. Μέσα στις σκοτεινές ζωές των μελών της βασιλικής οικογένειας του Μονακό

Πώς είναι η ζωή όταν καλείσαι να αντικαταστήσεις στα μάτια, τη συνείδηση και, πρόφανως, την καρδιά του κόσμου μία από τις πιο αναγνωρίσιμες, γοητευτικές και συναρπαστικές γυναίκες που πέρασαν ποτέ από τον πλανήτη, την μυθική Γκρέις Κέλι; Την στιγμή που οι Κέιτ Μίντλετον και Μέγκαν Μαρκλ καλούνται να βγάλουν ασπροπρόσωπο το Μπάκιγχαμ προσπαθώντας να αναβιώσουν κάτι από τον θρύλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η Σαρλίν Γουίτστοκ, η Νοτιοαφρικανικής καταγωγής Ολυμπιανίκης Κολύμβησης, επιχειρεί να κάνει ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι της, ούσα σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου, ισορροπώντας με δεξιοτεχνία στο δύσκολο σύμπαν και τους αυστηρούς κύκλους της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό.

Σύμφωνα με όσους δηλώνουν γνώστες των πώς και των γιατί των πιο δημοφιλών βασιλικών οικογενειών της Ευρωπής, ο οίκος του Γκριμάλντι (όπως είναι το επίθετο των γαλαζοαίματων του Μονακό) έχει υπάρξει ένας από τους παλαιότερους, πιο ενδιαφέροντες αλλά και σκοτεινούς στην παγκόσμια ιστορία. Με καταγωγή από την Ιταλία και στον Ιταλό Φρανσέσκο Γκριμάλντι, ο οποίος πίσω στο 1297 εξόρμησε στη Γαλλία και κατέκτησε το μικρό κρατίδιο που σήμερα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ως «το πριγκιπάτο του Μονακό».

Πολλούς αιώνες αργότερα, υπό την βασιλεία του πρίγκιπα Ρενιέ του Τρίτου, το Μονακό αποκτά στα μάτια των κοινών θνητών και όλων όσων κοιτάζουν με δέος τις ζωές των πλούσιων και ισχυρών, απέκτησε κινηματογραφική αίγλη όταν ο μονάρχης παντρεύτηκε μία από τις πιο ποθητές γυναίκες στον πλανήτη. Την πανέμορφη ηθοποιό Γκρέις Κέλι. Η ζωή του ζευγαριού υπήρξε από την πρώτη στιγμή λαμπερή και γκλάμουρους, μέχρι τον αιθνίδιο θάνατο της Κέλι σε τροχαίο δυστύχημα το 1982.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τύπος άρχισε να χρησιμοποιεί ευρέως τον χαρακτηρισμό «η κατάρα των Γκριμάλντι», για να αναφερθεί στο σκοτεινό, μυστηριώδες κάρμα που μοιάζει να ακολουθεί την συγκεκριμένη οικογένεια εδώ και εκατονταετίες, πολύ πριν ο Ρενιέ γνωρίσει την Γκρέις και την κάνει γυναίκα του.

Είναι η ίδια κατάρα που φαίνεται πως ξαναχτύπησε τις ζωές τους το 1990 όταν ο όμορφος σύζυγος της πριγκίπισσας Καρολίνας σκοτώθηκε σε δυστύχημα με θαλάσσιο σκάφος σε ηλικία μόλις 30 ετών. Δεν είναι όπως οι ξαφνικές, τραγικές απώλειες που μοιάζουν να ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια αυτή την σχεδόν χολιγουντιανή, βασιλική οικογένεια.

Έντονα κουτσομπολιά για τον πολύ άτακτο βίο του πρίγκιπα Αλβέρτου παρά τις πιέσεις του πατέρα του να νοικοκυρευτεί στο πλευρό της κατάλληλης γυναίκας, πρωτοσέλιδα στον διεθνή Τύπο για όλους τους λάθος λόγους και το παρατσούκλι «ο playboy πρίγκιπας» είναι μόνο μερικά από όσα ακολουθούσαν τον σημερινό μονάρχη καθ' όλην την διάρκεια της ζωής του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να φτιάξει οικογένεια στο πλευρό της Σαρλίν Γουίτστοκ.

Με τον οίκο των Γκριμάλντι να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο αφού σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία και το καταστατικό του κράτους το Μονακό επρόκειτο να προσαρτηθεί στην Γαλλία μετά τον θάνατο του Αλβέρτου σε περίπτωση που ο τελευταίος παρέμενε άκληρος, οι υποψίες περί λευκού γάμου με τη Γουίτστοκ, αλλά και ένα έντονο κύμα αμφισβήτης σχετικά με την πατρότητα των δύο παιδιών του πριγκιπικού ζεύγους κάνουν ακόμα τον γύρο των ταμπλόιτς και των κουτσομπολίστικων σάιτς του πλανήτη.

Η Σαρλίν από την άλλη τηρεί σιγή ιχθύος και στέκεται με αξιοπρέπεια στο πλευρό του ζωηρού συζύγου της παρά το γεγονός ότι την ημέρα του γάμου της εμφανίστηκε στην εκκλήσια πράγματι κλαμμένη.

Μπορεί οι Ουίνδσορ στο Λονδίνο να κατέχουν την πρωτοκαθεδρία σε δημοτικότητα (ίσως και περιουσία), αλλά οι Γκριμάλντι είναι σίγουρα αυτοί που θα μπορούσαν να δουν τις ζωές τους να γίνεται μπλοκμπάστερ και να σπάσει ταμεία.

Δες στο βίντεο που ακολουθεί όλη την ιστορία των Γκριμάλντι και των μυστικών που φαίνεται πως ακολουθούν την συγκεκριμένη οικογένεια εδώ και χρόνια.

Read Next

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πασαρέλα της Athens Fashion Week

Η 24χρονη που έγινε γνωστή από το My Style Rocks, περπάτησε στην πασαρέλα της Kathy Heyndels.

26 Απρ 2024

Συλλεκτικό βίντεο: Η (μελαχρινή) Βίκυ Χατζηβασιλείου λέει στη Βουγιουκλάκη ότι τη θαύμαζε... η πρόγιαγιά της!

Η Αλίκη σε κέφια, ένα πρωινό του Μαρτίου το 1994, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

26 Απρ 2024

Σοφία Μπους: "Είμαι queer και επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να ανασάνω"

Μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, η Σοφία Μπους έκανε coming out και μίλησε για τη σχέση της με την Άσλιν Χάρις.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Για safari η Αμαλία Κωστοπούλου με τον σύντροφό της με τα παπούτσια της σεζόν

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσίευσε η Αμαλία.

26 Απρ 2024

Κρίστι Τέρλινγκτον: Ποζάρει (σχεδόν) τόπλες στα 55 της και είναι άψογη

"Αισθάνομαι τυχερή που έχω την επιλογή να κάνω το μοντέλο. Ακόμα βιοπορίζομαι από αυτήν την δουλειά"

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

26 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσιακοί σε ειδική προβολή του "The Fall Guy" στο Λονδίνο

"The Fall Guy" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαΐου

26 Απρ 2024