Βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν του καρπουζιού και είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό το φρούτο που είναι στην πιο γλυκιά και ώριμη φάση του. Ένας υγιεινός και δροσιστικός τρόπος να απολαύσεις το καρπούζι, που ομολογουμένως είναι το πιο δημοφιλές φρούτο του καλοκαιριού, είναι να το χρησιμοποιήσεις ως βασικό υλικό για να φτιάξεις σπιτικό ζελέ χωρίς ζελατίνη και ζάχαρη.
Χρησιμοποιώντας χυμό καρπουζιού και άγαρ-άγαρ μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα ένα υγιεινό, νόστιμο και φυσικό ζελέ, απαλλαγμένο από χημικά, τεχνητά χρώματα και αρώματα. Σέρβιρέ το στη φλούδα του καρπουζιού για να δημιουργήσεις φέτες ζελέ καρπουζιού.
Πώς να φτιάξεις ζελέ καρπούζι χωρίς ζάχαρη και ζελατίνη
Τα συστατικά
· Καρπούζι: χρησιμοποιήσε ένα φρέσκο, ώριμο καρπούζι. Οι ποικιλίες χωρίς σπόρους είναι οι καλύτερες, καθώς αποφεύγεις να κοσκινίζεις το μείγμα.
· Agar-agar: αυτό το ζελέ καρπουζιού έχει γίνει vegan αντικαθιστώντας τη ζελατίνη με το agar-agar. Χρησιμοποίησε άγαρ σε σκόνη, όχι τις νιφάδες.
Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr
Kεντρική φωτογραφία: iStock