Έχει παρόμοια δράση με το μπαχαρικό -κοντινό συγγενή του- τον κουρκουμά, ο οποίος έχει μια ισχυρή επίδραση κατά του καρκίνου, αλλά και το τζίντζερ είναι επίσης γνωστό για την απίστευτη ικανότητά του να συρρικνώνει όγκους.

Αξιοσημείωτο είναι πως μελέτες έχουν δείξει ότι η δράση του είναι ακόμη πιο αποτελεσματική από αυτήν πολλών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες για τον καρκίνο, οι οποίες μέχρι τώρα αποδεικνύονται εντελώς αναποτελεσματικές ή έχουν και αρνητικά αποτελέσματα επιταχύνοντας τον θάνατο ασθενών που έχουν διαγνωστεί με όγκο.

Το τζίντζερ συνήθως καταναλώνεται σε μικρές δόσεις, μπορείτε να το προσθέσετε στα φαγητά σας ή να το καταναλώσετε σε διάφορα ροφήματα. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερ ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και προηγμένες φαρμακευτικές εφευρέσεις.

Στο Georgia State University πραγματοποίησαν μια μελέτη, στην οποία τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το εκχύλισμα του τζίντζερ μπορεί να συρρικνώσει πραγματικά το μέγεθος του όγκου τουπροστάτη στο εκπληκτικό 56% στους ποντικούς.

Εν τω μεταξύ, το τζίντζερ δεν έχει καμία παρενέργεια και οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν αιώνες τώρα, από την αρχαιότητα. Έτσι σε αντίθεση με τη δράση των φαρμάκων, ολόκληρο το εκχύλισμα του τζίντζερ έχει δείξει πως είναι σε θέση να συρρικνώνει σημαντικά τους καρκινικούς όγκους. 

Οι αντικαρκινικές του ιδιότητες έτσι, περνάνε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον ρόλο αυτού του καρυκεύματος, πέραν της δράσης του στην μείωση των φλεγμονών και την υψηλή περιεκτικότητά του σε ωφέλιμα αντιοξειδωτικά.

Ας πάμε πίσω στο θέμα των φαρμάκων για τον καρκίνο. Είναι πιθανό ότι αυτό το απλό μπαχαρικό μπορεί να ξεπεράσει πραγματικά τις προηγμένες φαρμακευτικές λύσεις που οι γιατροί συχνά θεωρούν ως την «μόνη επιλογή» για τους ασθενείς που διαγιγνώσκονται με καρκίνο;

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία του καρκίνου εμφανίζουν συχνά σοβαρή αναποτελεσματικότητα στην μόνιμη συρρίκνωση των όγκων, πράγμα που υποτίθεται ότι είναι ο κύριος σκοπός τους, αντίθετα στην πραγματικότητα ευνοούν το μεγάλωμα των καρκινικών όγκων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πεθαίνουν και μάλιστα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, αυτά τα φάρμακα που προέκυψαν ως υπεύθυνα για καρκινικές «μεταστάσεις», που σημαίνει πως οι όγκοι επανήλθαν μεγαλύτεροι και πιο ισχυροί από ότι αρχικά ήταν. Αυτό που είναι ακόμη χειρότερο είναι πως η μεταστατική φάση, μετά την λήψη αυτών των φαρμάκων, φαίνεται να είναι ακόμη πιο επιθετική από ότι πριν.

Φωτο: Shutterstock

Οι επιστήμονες από το Beth Israel Deaconess Medical Center στη Βοστώνη εξήγησαν ότι τα φάρμακα κατά του καρκίνου των ασφαλιστικών ταμείων, είναι ελάχιστα χειρότερα από μία καταδίκη σε θάνατο για πολλούς από τους ασθενείς που παλεύουν με τον καρκίνο.

«Οι χειρισμοί που χρησιμοποιούμε ενάντια στους όγκους, ενδέχεται ακούσια να αυξήσουν τον αριθμό τους και να τους κάνουν πιο μεταστατικούς, το οποίο και είναι αυτό που εντέλει σκοτώνει τους ασθενείς», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης, ο Δρ Raghu Kalluri.

Και φυσικά δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε ότι αυτά είναι τα ίδια φάρμακα που γενικά οι «αξιωματούχοι» της υγείας θεωρούν ότι είναι η μόνη επιστημονικά αποδεδειγμένη λύση.

Εν τω μεταξύ, το τζίντζερ δεν έχει καμία παρενέργεια και οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν αιώνες τώρα, από την αρχαιότητα. Έτσι σε αντίθεση με τη δράση των φαρμάκων, ολόκληρο το εκχύλισμα του τζίντζερ έχει δείξει πως είναι σε θέση να συρρικνώνει σημαντικά τους καρκινικούς όγκους και πραγματικά βοήθησε τους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, να αποφύγουν τον θάνατο.

Υπάρχουν 17 ακόμη μελέτες που έδωσαν τα ίδια αποτελέσματα όσον αφορά τα οφέλη του αντικαρκινικού τζίντζερ, και υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η πιπερόριζα έχει επίσης θετική επίδραση σε περισσότερες από 101 ασθένειες.

Περισσότερα εδώ

TAGS