Όλοι κάποια στιγμή έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχει λίγο λίπος ανάμεσα στο στήθος και το χέρι. Μπορεί να μη μας αρέσει, αλλά είναι πολύ συνηθισμένο και οφείλεται στο ότι είναι δύσκολο να παρατηρήσουμε και να μειώσουμε το λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή. Φυσικά, αν γυμνάζετε όλο το σώμα σας είναι εύκολο να γυμνάσετε και να τονώσετε την περιοχή γύρω από τις μασχάλες.

Υπάρχουν 2 σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε:

1. Να προσθέσετε περισσότερες καρδιαγγειακές ασκήσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης στην καθημερινότητά σας.

2. Για τόνωση της μασχάλης, οι πιο σημαντικές περιοχές στις οποίες πρέπει να εστιάσετε, είναι η πλάτη και το στήθος σας.

Οι παρακάτω ασκήσεις θα σας βοηθήσουν στη μείωση του πάχους στις μασχάλες

1. Ξαπλωμένη «μύγα»

Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να τονώσετε τους μυς της μασχάλης. Για να την κάνετε σωστά, ξαπλώστε με την πλάτη σας τελείως ίσια και σηκώστε τα γόνατα πάνω από τους γοφούς σας, σε γωνία 90 μοιρών. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα γόνατά σας ψηλά και την πλάτη στο πάτωμα. Κρατώντας μικρά βαράκια, ανοίξτε τα χέρια σας προς το πλάι, με την παλάμη προς τα πάνω.

2. Μονόζυγο 

Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι ιδανικό για την περιοχή των μασχαλών. Το Body Building εξηγεί ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως αυτή, βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και την καύση λίπους. Ιδανική άσκηση για την τόνωση των χεριών, της πλάτης και του στήθους.

3. Πιέσεις στήθους

Χρησιμοποιώντας αλτήρες χαμηλού βάρους, ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατά σας. Φέρτε τους αγκώνες σας στο πλάι σε γωνία 90 μοιρών και μετά σπρώξτε τα χέρια σας προς την οροφή. Λίγο πριν τα χέρια σας βρεθούν σε πλήρη ευθεία, χαμηλώστε τα προς το πάτωμα. Αυτή η άσκηση θα γυμνάσει το στήθος και τα χέρια σας, σύμφωνα με το Women’s Running.

4. Ανάποδη «μύγα»

Κρατήστε από ένα βαράκι σε κάθε χέρι, λυγίστε ελαφρώς τα γόνατά σας, κρατώντας την πλάτη ίσια. Σηκώστε και τα δυο χέρια, πιέζοντας του ώμους. Στη συνέχεια, χαμηλώστε αργά τα χέρια σας και επαναλάβετε.

5. Βάρη

Ξαπλώστε μπρούμυτα, κρατώντας βαράκια στα χέρια σας, που έχετε βάλει στο πλάι. Ενώ δουλεύετε τον κορμό σας, τραβήξτε τα χέρια προς τα πόδια σας και μετά σηκώστε το στήθος και το κεφάλι σας. Επεκτείνετε τα χέρια σας πάλι προς το πλάι και χαμηλώστε προς το έδαφος.

6. Κύκνος

Ξαπλώστε μπρούμυτα με τα χέρια σας ακριβώς κάτω από τις μασχάλες. Κρατήστε τους αγκώνες ανοιχτούς, σηκώστε το σώμα σας μερικά εκατοστά από το έδαφος και στη συνέχεια χαμηλώστε.

7. Κολύμπι

Ξαπλώστε μπρούμυτα και τεντώστε τα χέρια και τα πόδια σας. Σηκώστε τα χέρια και τα πόδια σας από το έδαφος και αρχίστε να τα κουνάτε σαν να κολυμπάτε. Αν κάνετε τακτικά αυτές τις ασκήσεις, θα εξαφανίσετε τα παχάκια από τις μασχάλες σας. Μπορεί η γυμναστική να μην είναι πάντα διασκεδαστική, αλλά αξίζει τον κόπο. Η Τζίλιαν Μάικλς εξηγεί ότι διατηρώντας τη δύναμη του πάνω μέρους του σώματος, θα βελτιωθεί η στάση του σώματος και η συνολικότερη υγεία.


Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο:

 

Πηγή: tilestwra.com

TAGS