Πολλές γυναίκες επιδιώκουν να χάσουν κιλά ή να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους μέσα από κοπιαστικά και συχνά επώδυνα προγράμματα άσκησης ή στερητικές δίαιτες. Όμως η Γερμανίδα Χάιντι Κλουμ ξέρει καλά πως ό,τι δεν συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με την προσωπική ευχαρίστηση δεν μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον μας για πολύ καιρό.

Έτσι, όπως αποκάλυψε στη βρετανική έκδοση του Women’s Health το 47χρονο μοντέλο, η προπόνησή της αποτελείται από δραστηριότητες που θα ζήλευε και ένα μικρό παιδί. Δραστηριότητες που θα γέμιζαν και εμάς με τη χαρά ενός μικρού παιδιού.

«Είμαι αρκετά τυχερή να έχω πισίνα στο σπίτι και όταν, ξεκίνησε η πανδημία, άρχισα να κολυμπάω 20 γύρους την ημέρα» είπε στο περιοδικό η Κλουμ. Αλλά ακόμα και αν εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια της πισίνας -ή τα γονίδια ενός μοντέλου- μπορούμε να εμπνευστούμε από τις άλλες σωματικές δραστηριότητες που απαρτίζουν το καθημερινό της πρόγραμμα, «αρκετά ήπιες ώστε να μην επιβαρύνουν τις αρθρώσεις μου όπως θα έκανε το τρέξιμο στο διάδρομο γυμναστικής» όπως εξηγεί η ίδια.

Η Κλουμ, λοιπόν, λατρεύει να κάνει τραμπολίνο και χούλα χουπ. Προσθέτει, ωστόσο, ότι δεν στερείται τη σωματική δραστηριότητα ούτε στο χρόνο που περνάει, ιδιαίτερα στη διάρκεια της καραντίνας, με τα τέσσερα παιδιά της, 16, 15, 14 και 11 ετών, τους δύο σκύλους και τη γάτα της.

Δεν στερείται τη σωματική δραστηριότητα στο χρόνο που περνάει, ιδιαίτερα στη διάρκεια της καραντίνας, με τα τέσσερα παιδιά της, 16, 15, 14 και 11 ετών, τους δύο σκύλους και τη γάτα της.

«Τους τελευταίους μήνες εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία να περάσω περισσότερο χρόνο στο σπίτι με την οικογένειά μου. Καθώς δεν ταξιδεύω τόσο συχνά και δεν περνάω τόσες ώρες μέσα σε ένα στούντιο, κατάφερα να αφοσιωθώ στα οικιακά καθήκοντα». Δεν διευκρινίζει αν έχει αναλάβει να σκουπίζει και να σφουγγαρίζει η ίδια, ωστόσο προσθέτει ότι απολαμβάνει να ασχολείται με τη ζωγραφική και την κηπουρική μαζί με τα παιδιά της: «Έβαλα στόχο να μην τα αφήσω να χαθούν στην άβυσσο του Ίντερνετ. Τον ίδιο όμως στόχο έβαλα και για εμένα».

Για να συνδυάσει μάλιστα το τερπνόν μετά του ωφελίμου, πρόσθεσε στον κήπο της έναν λαχανόκηπο: «Μου προσφέρει αληθινή ικανοποίηση να βλέπω τις κολοκύθες να μεγαλώνουν και να φτιάχνω με τα παιδιά αλμυρά μάφιν. Τους κάνει καλό να παρακολουθούν την προετοιμασία υγιεινών γευμάτων από το μηδέν. Κι εμένα με βοηθάει να χαλαρώνω».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS