Αυτές είναι οι δέκα τροφές που θα σε βοηθήσουν να μαυρίσεις γρηγορότερα. Γιατί το χρώμα που διαρκεί, ξεκινά, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, από την κουζίνα σου.
Αβγά: Περιέχουν βιταμίνη Α και αμινοξέα που ενισχύουν την παραγωγή της μελανίνης και της βιταμίνης Β2.
Ροδάκινα: Εκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που βοηθούν στο μαύρισμα. Extra tip: Προτιμήστε τα κίτρινα που μπορεί να είναι λιγότερο νόστιμα, όμως προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα.
Βερίκοκα: Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή β-καροτίνης.
Καρότα: Πλούσια σε β-καροτίνη, με μεγάλη αντιοξειδωτική δράση, συντελούν καταλυτικά στη διατήρηση του ελαστικού δέρματος.
Γάλα και τυριά: Καλή πηγή βιταμινών Α και Β2. Αν δεν θέλετε να πάρετε περισσότερες θερμίδες και κατά συνέπεια κιλά, προτιμήστε τα χαμηλά σε λιπαρά.
Δημητριακά ολικής αλέσεως: Εκτός από βιταμίνες Α και Β2, περιέχουν σελήνιο -παρεμποδίζει τη διαδικασία της οξείδωσης και του σχηματισμού των ελεύθερων ριζών- και ψευδάργυρο -βοηθά στην επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.
Θαλασσινά: Ιδανικά για να πάρετε σελήνιο και ψευδάργυρο.
Ψάρια: Πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2.
Ακτινίδια και λεμόνια:Εκτός από τη βιταμίνη C που προσφέρουν, έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών και να επαναδομούν το κολλαγόνο.
Ξηροί καρποί: Πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, προστατεύουν και ενισχύουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας -δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στους ανάλατους.