Γίνεται να κόψεις ή τουλάχιστον να μειώσεις δραστικά τη ζάχαρη χωρίς να αναγκαστείς να πίνεις τον καφέ σου πικρό; Κι όμως, ναι. Μπορείς να την αντικαταστήσεις όχι μόνο με άλλες γλυκαντικές ουσίες, αλλά και με ένα μπαχαρικό φτωχό σε θερμίδες, πλούσιο σε γεύση και άρωμα.
Είναι η κανέλα, που απλά πασπαλίζεις πάνω από τον καφέ στην ποσότητα που θέλεις, ανάλογα με το πόσο απολαμβάνεις το άρωμά της (υποψιάζομαι ότι θα χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα). Το ίδιο κόλπο μπορείς μάλιστα να εφαρμόσεις στο τσάι και σε διάφορα σνακ, όπως στο γιαούρτι με βρόμη ή στο φρυγανισμένο ψωμί με το οποίο συνοδεύεις το πρωινό σου.
Και μερικά ακόμα μπόνους της: Έρευνες έχουν δείξει ότι διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση και πως βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα αλλά και στον έλεγχο της πείνας. Τι λες, δεν αξίζει να τη βάλεις στην πρωινή ρουτίνα σου;
Δες περισσότερα για την ιστορία και τη δράση της κανέλας.