ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι θα συμβεί αν πίνεις για 30 ημέρες μόνο νερό;

Το σώμα χρειάζεται το νερό για να λειτουργεί και για να διατηρηθεί ζωντανό και έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Τι θα συμβεί αν πίνεις για 30 ημέρες μόνο νερό;

Αν πίνετε μόνο νερό μπορούν να συμβούν υπέροχα πράγματα. Δεν είναι για όλους εφικτό να ακολουθήσουν μια δίαιτα βασισμένη στο νερό αλλά αν τα καταφέρετε θα δείτε θετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε παρακάτω τι θα συμβεί αν πίνετε μόνο νερό για 30 μέρες χωρίς να αλλάξετε τη διατροφή ή την άσκησή σας.

1. Θα ενισχυθεί η πνευματική σας ικανότητα και δημιουργικότητα

Όταν πίνετε μόνο νερό για 30 ημέρες το μυαλό σας αντιδρά γρηγορότερα. Από τη στιγμή ποιυ το μυαλό χρειάζεται πάρα πολύ οξυγόνο για να λειτουργεί αποτελεσματικά και το νερό είναι μια από τις κύριες πηγές, η δύναμή του θα ενισχυθεί. Σας βοηθάει να σκεφτείτε και να συγκεντρωθείτε. Επίσης σας κάνει πρόθυμους, έξυπνους και γρήγορους. Αν πίνετε 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα η γνωστική σας απόδοση θα βελτιωθεί κατά 30%.

2. Θα γεράσετε πιο αργά από τους συνομίληκούς σας

Αν πίνετε αρκετό νερό επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης διότι το δέρμα σας διατηρείται ενυδατωμένο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φαίνεται υγιές, απαλό, αφράτο, λαμπερό, νεανικό και χωρίς ρυτίδες. Βοηθά επίσης στη διατήρηση του μυϊκού ιστού. Για την επίτευξη αυτών των οφελών, θα πρέπει να πίνετε καθαρό νερό.

Σε ένα άρθρο της Daily Mail μια 42χρονη μητέρα κατάφερε να δείχνει 10 χρόνια νεότερη πίνοντας μόνο νερό για 30 μέρες. Ξεκίνησε πίνοντας 3 λίτρα νερό κάθε μέρα για να ξεπεράσει τους χρόνιους πονοκεφάλους της και το πρόβλημα που είχε με τη χώνεψη. Ένα μήνα μετά είχε λύσει τα προβλήματα που είχε αλλά κυρίως έμεινε άφωνη με το αποτέλεσμα που είχε αυτή η απόφαση στο πρόσωπό της.

Τι θα συμβεί αν πίνεις για 30 ημέρες μόνο νερό;

3. Θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Μια σλοβάκικη παροιμία λέει: "Το καθαρό νερό είναι το πρώτο και καλύτερο φάρμακο του κόσμου."

Αυτό δεν είναι υπερβολή! Το νερό συμπεριφέρεται ως καταλύτης για την ανανέωση της βέλτιστης λειτουργίας του σώματος. Πίνοντας επαρκείς ποσότητες νερού υποστηρίζεται η απόδοση του ήπατος και των νεφρών σας. Αυτά τα όργανα εξαλείφουν τις τοξικές ουσίες, τα απόβλητα και το αλάτι από το αίμα σας.

4. Θα δυναμώσει η καρδιά σας

Το νερό σας βοηθά να έχετε υγιή καρδιά. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εμποδίζει την πύκνωση του αίματος και μειώνει της αρτηριακή σας πίεση.

Ένα ποτήρι νερό μία ώρα πριν από το κρεβάτι λέγεται ότι αποτρέπει μια καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Θα είναι πιο εύκολο για την καρδιά να στείλει φρέσκο οξυγονωμένο αίμα στα όργανα. Το American Journal of Epidemiology δημοσίευσε μια εξαετή μελέτη που διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν περισσότερα από πέντε ποτήρια νερό την ημέρα είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή σε σχέση με όσους έπιναν λιγότερο από δύο ποτήρια την ημέρα.

5. Θα δυναμώσουν τα οστά σας

Το νερό βοηθά στην ανασύσταση των χόνδρων και έτσι οι αρθρώσεις μπορούν να κινηθούν ομαλά, περιορίζοντας βλάβες που μπορούν να προκληθούν στους συνδέσμους από την καταπόνηση. Μαρτυρίες δίνουν αποδείξεις ότι η ελαστικότητα των αρθρώσεων βελτιώνεται με την επαρκή πρόσληψη νερού.

Φωτο: Shutterstock

6. Θα χάσετε λίπος

Όταν πίνετε μόνο νερό για 30 ημέρες, το σώμα σας αφαιρεί τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες από τα ζωτικά σας όργανα. Το γεγονός αυτό καθαρίζει το σώμα σας και βοηθά στην ελλάτωση του λίπους της κοιλιάς.

Aρχικά υπάρχει περίπτωση να παρατηρηθεί μια αύξηση κιλών διότι το σώμα σας μπορεί να κάνει κατακράτηση του νερού πριν προσαρμοστεί στη νέα υψηλότερη κατανάλωση. Ακόμα κι έτσι, το νερό ενεργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για την πείνα. Σύντομα θα αρχίσετε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες, θα χάσετε βάρος και θα το διατηρήσετε, επειδή το νερό ξεπλένει το σύστημά σας, καθαρίζει το σώμα σας και μειώνει το αίσθημα της πείνας.

O Andrea N. Giancoli, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, υποστηρίζει ότι πίνοντας ένα ή δύο ποτήρια νερό πριν από ένα γεύμα μπορεί να σας χορτάσει και έτσι φυσικά θα φάτε λιγότερο. Η κατανάλωση νερού σε τακτά χρονικά διαστήματα θα βοηθήσει με τη διαχείριση του βάρους σας.

7. Θα ενισχυθεί ο μεταβολισμός σας

Μελέτες δείχνουν ότι αν καταναλώνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας ενεργοποιεί έναν πιο δυναμικό μεταβολισμό, ανεξάρτητα από τη διατροφή σας. Πίνοντας μισό λίτρο νερό λίγο μετά το πρωινό σας ξύπνημα αυξάνεται ο μεταβολισμός σας κατά 24%, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Read Next

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Περισσότερα από

Life

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.