Συνεργάστηκε η Αγγελική Μοράρη, επιστήμονας τροφίμων και διατροφής, MSc στην κλινική διαιτολογία.

Με τόσα πλάνα διατροφής που υπόσχονται περισσότερη ενέργεια, άλιπους μυς και διανοητική διαύγεια, μπαίνουμε στον πειρασμό να τα δοκιμάσουμεόλα για να βρούμε εκείνο που θα μας ταιριάζει καλύτερα. Ο διατροφικός αυτός πειραματισμός, όμως, το diet hopping, έχει κόστος για τον οργανισμό, λένε οι ειδικοί. Paleo, 5:2, sirt... Ακόμα κι αν δεν τις έχεις δοκιμάσει, γνωρίζεις τα ονόματα – είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς διατροφικές τάσεις που υπόσχονται να μας κάνουν πιο δυνατές, πιο μυώδεις και γεμάτες ενέργεια. Κάθε δίαιτα βασίζεται σε κάποια επιστημονικά στοιχεία και διαθέτει ένα ενθουσιώδες φανατικό κοινό που μοιράζεται τις μαρτυρίες του σε όλα τα social media.

Κάθε δίαιτα βασίζεται σε κάποια επιστημονικά στοιχεία και διαθέτει ένα ενθουσιώδες φανατικό κοινό που μοιράζεται τις μαρτυρίες του σε όλα τα social media.

Το αποτέλεσμα; Τα προγράμματα αυτά γίνονται αρκούντως δελεαστικά. "Οι άνθρωποι θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο στην υγεία μας και γνωρίζουμε πλέον πως η ευεξία μας σχετίζεται άμεσα με τη διατροφή" εξηγεί η Αγγελική Μοράρη, επιστήμονας τροφίμων και διατροφής. Eπιπλέον, η έννοια της "ομάδας" κάνει επίσης ελκυστικές τις διάφορες διατροφικές τάσεις: Ξεκινάμε μια διατροφή μαζί με τις φίλες μας, μοιραζόμαστε συμβουλές και συνταγές, ενώ η πειθαρχία που απαιτείται, όπως π.χ. σε μια μονοφαγική διατροφή, μας δένει ακόμα περισσότερο μεταξύ μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS