Από τη Laura Rege Οι χυμοί από φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι ό,τι πιο δροσιστικό μετά από μια μέρα στη θάλασσα. Όταν όμως εμπλουτίζονται με μυρωδικά και μπαχαρικά, η απόλαυση απογειώνεται. Οι συνταγές που προτείνει η Olivia Duncan, bar manager του εστιατορίου Galit στο Σικάγο, πίνονται εξίσου ευχάριστα ως mocktails, δηλαδή χωρίς αλκοόλ, αλλά μπορείς, αν θες, να προσθέσεις βότκα ή τζιν για να δώσεις έξτρα γεύση στα βράδια του καλοκαιριού.
Τι ποτό να πιω το καλοκαίρι; 3 καλοκαιρινά κοκτέιλ με ή χωρίς αλκοόλ
Green fresh
Σε ένα σέικερ βάζουμε πάγο και προσθέτουμε 30 γρ. φρέσκο χυμό λάιμ, 30 γρ. φρέσκο χυμό αγγουριού, 50 γρ. σιρόπι μαϊντανού και μία σταγόνα συμπυκνωμένο πικρό ποτό, όπως Ανγκοστούρα ή Celery Bitters. Χτυπάμε καλά μέχρι να παγώσει το μείγμα και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με μεγάλο πάγο. Στολίζουμε με τριμμένο κύμινο. Σιρόπι μαϊντανού Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Παράλληλα, γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με πάγο. Ρίχνουμε ένα ματσάκι μαϊντανό στο νερό που βράζει, το αφήνουμε για 17 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το βάζουμε μέσα στο μπολ με τον πάγο. Στραγγίζουμε και πιέζουμε να φύγει το πολύ νερό. Βάζουμε το μαϊντανό στο μπλέντερ μαζί με 1 φλ. απλό σιρόπι (1 μέρος νερό και 1 μέρος ζάχαρη). Περνάμε από ψιλό σουρωτήρι πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr
Kεντρική φωτογραφία: iStock