Η συζήτηση ξεκίνησε από τη Ρωσία, όταν μία αξιωματούχος σε τομέα της Υγείας προειδοποίησε ότι όσοι θα εμβολιαστούν με το Sputnik V θα πρέπει να αποφεύγουν το αλκοόλ δύο εβδομάδες πριν και για άλλες 42 ημέρες μετά. Όπως έγραψε το δημοσιογραφικό πρακτορείο Reuters, η Ρωσίδα αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι το αλκοόλ θα μπορούσε να επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να αναπτύξει ανοσία έναντι του νέου κορονοϊου.

Όπως έγραψε το δημοσιογραφικό πρακτορείο Reuters, η Ρωσίδα αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι το αλκοόλ θα μπορούσε να επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να αναπτύξει ανοσία έναντι του νέου κορονοϊου.

Στις ΗΠΑ, ορισμένοι ειδικοί αναφέρουν πως έχουν ακούσει αντίστοιχες ανησυχίες για το εάν είναι ή όχι ασφαλές να πίνουμε αλκοόλ την περίοδο πριν και μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Στην πραγματικότητα, μέχρι σήμερα οι κλινικές μελέτες για τα εμβόλια για την COVID-19 δεν έχουν εξετάσει το θέμα τυχόν επίδρασης του αλκοόλ στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ένα δεδομένο που είναι σαφές από προηγούμενες μελέτες είναι ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την πιθανότητα νόσησης με βακτηριακές και ιικές λοιμώξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: iStock

TAGS