Δυσκολεύτηκες ποτέ να πεις "όχι" σε μια λιχουδιά, ενώ ξέρεις ότι δεν πρέπει να τη φας; Είτε ενδίδεις σε ζυμαρικά στο δείπνο, είτε πίνεις τον καφέ ή το τσάι σου μαζί με κέικ ή μπισκότα, μια συνεχής συμπεριφορά τέτοιου είδους θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχεις εθισμό στη ζάχαρη – έστω και μικρή. Αν και είναι σημαντική πηγή ενέργειας, επειδή είναι οικονομική και εύκολα διαθέσιμη, κρίνεται επίσης πολύ εθιστική και επικίνδυνη για την υγεία.

Αν και είναι σημαντική πηγή ενέργειας, επειδή είναι οικονομική και εύκολα διαθέσιμη, κρίνεται επίσης πολύ εθιστική και επικίνδυνη για την υγεία.

"Το πρόβλημα είναι ότι η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση από αυτή για ενέργεια. Αλλά, καθώς η ζάχαρη προσφέρει ένα δυνατό αλλά μικρής διάρκειας boost που ακολουθείται σύντομα από την πτώση των επιπέδων ενέργειας, αυτό σε κάνει να την αναζητάς πιο συχνά" τονίζει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Αναστασία Κόκκαλη. Από τα αναψυκτικά και τη σοκολάτα στις λιγότερο προφανείς αμυλούχες επιλογές, όπως το ψωμί, το ρύζι και τα δημητριακά, η ζάχαρη είναι παντού. Και συχνά αναφέρεται στις ετικέτες με διαφορετικό κάθε φορά όνομα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο να την ανακαλύψεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: iStock

TAGS