Νερό, ένα από τα βασικά στοιχεία για την υγεία μας και την ίδια τη ζωή. Από την ενυδάτωση της επιδερμίδας και τη βοήθεια σε πονοκεφάλους έως την παροχή ατελείωτης ενέργειας, απλά πίνοντας αρκετό νερό κάθε μέρα μπορείς να αποδώσεις με πολύ διαφορετικό τρόπο στο πρόγραμμά σου. Η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί όχι μόνο για να διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε σε εγρήγορση και ενέργεια, αλλά και για να διατηρούμε υγιή όλα όσα λειτουργούν στο σώμα μας. Οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να πίνουμε 8-10 ποτήρια (κατά γενικό κανόνα) νερό την ημέρα.

Η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί όχι μόνο για να διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε σε εγρήγορση και ενέργεια, αλλά και για να διατηρούμε υγιή όλα όσα λειτουργούν στο σώμα μας. Οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να πίνουμε 8-10 ποτήρια (κατά γενικό κανόνα) νερό την ημέρα.

Πόσο νερό είναι αρκετό όμως; Όπως ακριβώς και οι θερμίδες, η ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες. Οι τρεις βασικότεροι είναι η ηλικία, τα κιλά και η σωματική δραστηριότητα. 

Τι ρόλο παίζει η σωματική δραστηριότητα; 

Όποιος ασκείται σε τακτική βάση πρέπει να πίνει περισσότερο νερό από κάποιον που ακολουθεί καθιστική ζωή. Αν η πρόσληψη υγρών δεν ταιριάζει με το πρόγραμμα άσκησής σου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες. Η αφυδάτωση που προκαλείται μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από διαφορετικές παρενέργειες, από το να αισθάνεσαι σε λήθαργο έως προβλήματα με την αρτηριακή πίεση.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS