Πριν από λίγες μέρες μια γυναίκα από το Μέιν (ΗΠΑ), η Florence Bearse, γιόρτασε τα 100α της γενέθλια και, επί τη ευκαιρία, αποκάλυψε στους καλεσμένους, ανάμεσα σε αυτούς και στους δημοσιογράφους ενός τοπικού καναλιού, το δικό της μυστικό της μακροζωίας: «Απολαμβάνω το κρασί. Δεν θέλω να μου το στερούν».

Η Bearse στο παρελθόν είχε εστιατόριο και μάλλον της δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά οινοπνευματώδη στη ζωή της. Όμως η αιωνόβια γυναίκα έδωσε και μία ακόμα, εξίσου κουλ συμβουλή σε όσους την τίμησαν στα γενέθλιά της: να μην «δίνουν σημασία σε χαζομάρες».

«Απολαμβάνω το κρασί. Δεν θέλω να μου το στερούν». Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας της 100χρονης Florence Bearse.

Η Bearse δεν είναι η πρώτη που συνδέει τη μακροζωία με την κατανάλωση του οίνου που ευφραίνει καρδία. Νωρίτερα φέτος ένας Βρετανός άντρας, που γιόρτασε τα 109α γενεθλιά του τον Μάρτιο, απέδωσε την ανθεκτικότητά του στο γεγονός ότι σε όλη του τη ζωή απολάμβανε το γερμανικό κρασί και τα λουκάνικα. Γεννηθείς τον Μάρτιο του 1908, ο Bob Weighton, που έζησε στη δεκαετία του '30 στην Ταϊβάν, συνήθιζε επίσης να δειπνεί με σούσι και ντάμπλινγκς, πολλά χρόνια προτού γίνουν αυτά δημοφιλή στον δυτικό κόσμο.

Δείτε μια από τις γηραιότερες γυναίκες στον κόσμο, την Anna Stoehr, να αποκαλύπτει τα δικά της μυστικά της μακροζωίας:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: John Canelis / Unsplash

TAGS