Η ύπαρξη πολλών φυτικών ινών στα γεύματά μας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της υγιεινής διατροφής. Είναι απαραίτητες για την καλή πέψη, ενώ διατηρούν τη μικροχλωρίδα του εντέρου μας υγιή. Επίσης, βοηθούν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων - συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2 - και διατηρούν τον έλεγχο της χοληστερόλης. Ακόμα και αν τρως καθημερινά τροφές με φυτικές ίνες, πώς θα καταλάβεις εάν η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για να διατηρήσει το σώμα σου υγιές; Υπάρχουν 4 σημάδια με τα οποία το σώμα σου θα δείξει ότι πρέπει να αυξήσεις την πρόσληψή τους άμεσα. 

Ακόμα και αν τρως καθημερινά τροφές με φυτικές ίνες, πώς θα καταλάβεις εάν η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για να διατηρήσει το σώμα σου υγιές; Υπάρχουν 4 σημάδια με τα οποία το σώμα σου θα δείξει ότι πρέπει να αυξήσεις την πρόσληψή τους άμεσα. 

1.Δεν πας συχνά - αλλά ούτε ποιοτικά - στην τουαλέτα.

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι μπορεί να έχεις δυσκοιλιότητα χωρίς φυτικές ίνες, αλλά επιπλέον, μπορεί να είναι δύσκολο και να ολοκληρώσεις τη διαδικασία ακόμα και αν πηγαίνεις. Η λήψη αρκετών ινών - καθώς και νερού - σε βοηθά να πας πιο εύκολα στην τουαλέτα χωρίς να παλεύεις. 

Οι αδιάλυτες ίνες είναι υπεύθυνες για την προσθήκη όγκου στα κόπρανα. Οι διαλυτές ίνες βοηθούν να παραμείνει περισσότερο νερό σε αυτά, με αποτέλεσμα να πηγαίνεις τουαλέτα πιο αναίμακτα. Η κατανάλωση περισσότερων από αυτών των μορφών ινών στη διατροφή σου θα σε βοηθήσει να εξασφαλίσεις ομαλότερες (και συχνότερες) επισκέψεις στην τουαλέτα.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS