Από την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Χαροκοπείου πανεπιστημίου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό πανεπιστήμιο (ΚΕΚ) www.coachmydiet.wordpress.com

Μπορεί η έννοια της δίαιτας να ακούγεται πολυτέλεια, αλλά η υγεία και η καλή φυσική κατάσταση δεν είναι ποτέ. Μια υγιεινή διατροφή δεν είναι απαραίτητα και δαπανηρή. Για να πάρεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μπορείς να κάνεις ορισμένες προσαρμοστικές κινήσεις και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, μένοντας σε φόρμα φθηνά και υγιεινά. Η διατροφολόγος- διαιτολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας προτείνει τα πιο υγιεινά αλλά  φθηνά και υγιεινά τρόφιμα για τις ημέρες που διανύουμε.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Το ασβέστιο είναι πολύ χρήσιμο για τη λιποδιάλυση, οπότε καλό είναι να προσλαμβάνεις 2 μερίδες καθημερινά. Στις περισσότερες δίαιτες βάζουμε γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού για να είναι περισσότερο ανεκτά από το πεπτικό σύστημα και να αποφευχθούν τα πρηξίματα σε περίπτωση δυσανεξίας στη λακτόζη. Σε αντικατάσταση αυτών, μπορείς να καταναλώσεις γιαούρτι που είναι πλούσιο σε προβιοτικά και μάλιστα υπάρχει και σε συσκευασίες του κιλού για περισσότερη οικονομία. Εναλλακτικά μπορείς να τρως κεφίρ, το οποίο μάλιστα μπορείς να το φτιάχνεις και μόνη σου στο σπίτι με γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Κεντρική φωτογραφία :

TAGS