Όλοι αγαπούν τις κρέπες. Γλυκές ή αλμυρές, για πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ, για τις λιγούρες ή για να χορτάσεις με κάτι γρήγορο, οι κρέπες είναι μονόδρομος σε πολλές περιπτώσεις. Βέβαια, όσο λατρεμένες και αν είναι, έχουν μπόλικες θερμίδες, χάρη στα περιττά λιπαρά που διαθέτουν, για αυτό και μια μόνο μπουκιά μπορεί να αποβεί μοιραία. Ο πιο εγγυημένος τρόπος να απολαύσεις μια κρέπα χωρίς άπειρες θερμίδες είναι να την φτιάξεις μόνη σου, γνωρίζοντας τι έχεις βάλει μέσα απο την αρχή μέχρι το τέλος. Μέχρι εδώ καλά!

Ο πιο εγγυημένος τρόπος να απολαύσεις μια κρέπα χωρίς άπειρες θερμίδες είναι να την φτιάξεις μόνη σου, γνωρίζοντας τι έχεις βάλει μέσα απο την αρχή μέχρι το τέλος. Μέχρι εδώ καλά!

Όμως είχες σκεφτεί ποτέ να αντικαταστήσεις την κλασσική συνταγή για την ζύμη της κρέπας, με μια υγιεινότερη, πλούσια σε διατροφική αξία; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι γιατί δεν ήξερες τον τρόπο. Η παρακάτω συνταγή για κρέπες δεν περιέχει ούτε αλεύρι, αλλά ούτε και ζάχαρη, όμως είναι το ίδιο νόστιμες. Έχει ως βασικό υλικό την βρώμη, η οποία είναι απο τις must επιλογές για να ξεκινήσεις την μέρα σου χορτάτη, γεμάτη ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS