Μετά από μια μεγάλη και εξουθενωτική εβδομάδα το Σαββατοκύριακο πιθανόν να σου φαίνεται ελάχιστο, προκειμένου να διώξεις όλη την πίεση και το άγχος που έχει συσσωρευτεί στον οργανισμό σου.

Όμως όλα είναι δυνατά αν υπάρχει σύστημα και θέληση. 

 

Μην γκρινιάζεις

Αν αρχίσεις από την Παρασκευή την γκρίνια πως δεν σου φτάνουν οι μέρες και πως δεν θα προλάβεις να ξεκουραστείς και τα λοιπά, τότε το έχεις χάσει το παιχνίδι σίγουρα. Δύο μέρες είναι αρκετές και θα δεις πως αυτό το Σαββατοκύριακό θα καταφέρεις να χαλαρώσεις.

 

Κάνε λίγη γυμναστική

Το Σάββατο ασχολήσου λίγο με το σώμα σου. Λίγες ώρες γυμναστική θα διώξουν την ένταση της εβδομάδας και θα σε χαλαρώσουν. 

 

Κοιμήσου

Ναι, η αλήθεια είναι πως τα Σαββατοκύριακα όλοι λίγο πολύ ξενυχτάμε. Όμως, αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που την Δευτέρα θα μετανιώσεις. Μην κόψεις ούτε μισή ώρα από την απαραίτητη δοσολογία (sic.) ύπνου που χρειάζεσαι. Αν δε, σε παίρνει χρονικά, κοιμήσου και το μεσημέρι. 

 

Shopping time

Κλέψε ένα δίωρο και πετάξου στα μαγαζιά. Αγόρασε έστω και κάτι ελάχιστο που θα σε κάνει να ξεχαστείς και να νιώσεις πως οι κόποι της εβδομάδας σου έπιασαν τόπο. Θα χαρείς και θα ξεδώσεις. 

 

 

Άσε τις δουλειές και τις υποχρεώσεις

Αν η κούραση που νιώθεις είναι σε βαθμό.. απελπισίας άσε τις δουλειές και ό,τι έχει το βάρος του υποχρεωτικού για άλλη στιγμή. Δεν χάλασε και ο κόσμος. 

 

Κυριακή γιορτή και σχόλη


Ζήσε την Κυριακή σου σε όλο της το μεγαλείο. Ξύπνα χαλαρά, άκουσε μουσική, πήγαινε για brunch με τις φίλες σου, πιες ένα ποτήρι ή δύο τρία κρασί (who's counting after all?) και κάνε ό,τι άλλο μπορεί να κάνει την Κυριακή σου να θυμίζει διακοπές.

 

Τέλος, στο τέλος του Σαββατοκύριακου κάνε την ρουτίνα περιποίησης σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο στον προγραμματισμό της εβδομάδας, τακτοποίησε το σπίτι ώστε να μην πελαγώσεις μέσα στην εβδομάδα, κοιμήσου νωρίς και την Δευτέρα το πρωί θα διαπιστώσεις πως είσαι ξεκούραστη. Είδες πόσο εύκολο ήταν; 

TAGS