Την αποκαλούν και «επίμονο εχθρό». Η παρουσία της κυτταρίτιδας στο σώμα μας αποτελεί μία μεγάλη ανησυχία των περισσότερων γυναικών που έχουν δοκιμάσει πολλές διαφορετικές μεθόδους αντιμετώπισης του πιο επίμονου, ίσως, αντιπάλου του γυναικείου σώματος. 

Το να δεις την κυτταρίτιδα να εξαφανίζεται από τα πόδια σου, ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο δεν είναι όμως ανέφικτο. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να δεις τη διαφορά πάνω σου.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να δεις προσεκτικά το παρακάτω βίντεο και να ακολουθείς τα τρία βήματα που καταπολεμούν σε βάθος την κυτταρίτιδα, αρκεί να τα εφαρμόσεις συνδυαστικά και σε τακτική βάση.

1. Απολέπιση με ένα σπιτικό scrub από κόκκους καφέ

Η καφεϊνη, εκτός από το γεγονός ότι τονώνει και ξυπνάει τον οργανισμό, έχει αντιοξειδωτική δράση που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας από τα πόδια.  Ο λόγος είναι ότι το βασικό συστατικό του καφέ έχει την ιδιότητα να αδειάζει το λεμφικό σύστημα του σώματος και να λειαίνει την επιδερμίδα. Επιπλέον επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος, παράγοντας σημαντικός στη μείωση της κυτταρίτιδας. Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να φτιάξεις ένα scrub από καφέ μόνη στο σπίτι. Δες πώς στο βίντεο που ακολουθεί.

2. Αποτοξίνωσε το σώμα χρησιμοποιώντας μία πλαστική, διαφανή μεμβράνη

Οι τοξίνες που μαζεύονται στο σώμα και τον οργανισμό μας επιδεινώνουν την εικόνα της κυτταρίτιδας στο σώμα μας. Δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο μείγμα που μπορείς να εφαρμόσεις στο σώμα σου κάτω από μία μεμβράνη την οποία θα τυλίξεις σφιχτά γύρω από τα πόδια σου ή από το σημείο που θέλεις να αποτοξινώσεις, θα καταφέρεις να διώξεις τις βλαβερές τοξίνες από πάνω και μαζί με αυτές την κυτταρίτιδα

3. Τόνωσε τους μύες των ποδιών και των γλουτών με εντατική γυμναστική

Τα βαθιά καθίσματα (γνωστά και ως squats) είναι, κατά κοινή ομολογία, η καλύτερη άσκηση αν θέλεις να «χτυπήσεις» σε βάθος την κυτταρίτιδα. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις μία σύντομη σειρά ασκήσεων βασισμένη στα squats, στο τίναγμα στον αέρα και στο σήκωμα των ποδιών με εναλλαγές, ένα γρήγορο workout που έχει σαν στόχο την ενίσχυση του μυικού συστήματος, Τονώνοντας τους μύες του σώματος σου θα δεις την κυτταρίτιδα να μειώνεται σημαντικά, αφού ουσιαστικά η όψη πορτοκαλιού έχει να κάνει με τη συσσώρευση λίπους και την ατονία των μυών.

Δείτε το βίντεο.

 

Kεντρική φωτογραφία: unsplash 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS