ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς κατάφερε να χάσει σχεδόν 40 κιλά: Η νέα διατροφή της Κέλι Όσμπορν, κόρης του Όζι

Και η δεύτερη μεγάλη αλλαγή που οδήγησε την 35χρονη στη θεαματική μεταμόρφωσή της, για την οποία είπε πως «ήταν το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ».

Πώς κατάφερε να χάσει σχεδόν 40 κιλά: Η νέα διατροφή της Κέλι Όσμπορν, κόρης του Όζι

Στις αναρτήσεις που κάνει η κόρη του Όζι Όσμπορν, Κέλι, στο Instagram, τίποτα πλέον δεν θυμίζει τον παλιό εαυτό της, πέρα από τα μπλε μαλλιά της. Μέσα στα τελευταία χρόνια η 35χρονη έχει χάσει σχεδόν 40 κιλά. Η διαδρομή αυτής της θεαματικής μεταμόρφωσης ξεκίνησε από μια χειρουργική επέμβαση, για να συνεχιστεί με άσκηση και διατροφή.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα: «Έκανα το γαστρικό μανίκι. Υποβλήθηκα σε αυτή την επέμβαση πριν από δύο χρόνια. Δεν θα πω ποτέ ψέματα γι’ αυτό: ήταν το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ».

Το γαστρικό μανίκι, λιγότερο επεμβατικό από άλλες επεμβάσεις που εφαρμόζονται κατά της παχυσαρκίας, μειώνει το μέγεθος του στομάχου, σύμφωνα με την Κλινική Μάγιο, ελαττώνοντας, κατά συνέπεια, και την όρεξη και παρατείνοντας το αίσθημα κορεσμού (ότι είμαστε χορτάτοι) για περισσότερες ώρες.

«Έκανα το γαστρικό μανίκι. Υποβλήθηκα σε αυτή την επέμβαση πριν από δύο χρόνια. Δεν θα πω ποτέ ψέματα γι’ αυτό: ήταν το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ»

Φυσικά, όπως επισήμανε η Όσμπορν, αν αποφασίσει κάποιος να προχωρήσει σε μια τέτοια επέμβαση πρέπει να δεσμευτεί ότι θα υιοθετήσει πιο υγιεινές συνήθειες εφ’ όρου ζωής, ώστε όχι μόνο να πετύχει αλλά και να διατηρήσει την απώλεια βάρους. Στην περίπτωσή της, υπάρχουν δύο διατροφικά μοντέλα που τη βοήθησαν να χάσει κιλά και να συντηρήσει το αποτέλεσμα: η διαλειμματική νηστεία και η vegan διατροφή, τα οποία μάλιστα συνδύασε με καθημερινή άσκηση.

Η Όσμπορν δεχόταν κριτική για το βάρος της ήδη από την εφηβεία, όταν το MTV άρχισε να παρακολουθεί την καθημερινότητα της οικογένειάς της μέσα από το ριάλιτι «The Osbornes». «Σχεδόν σε όλη μου τη ζωή, με αποκαλούσαν χοντρή και άσχημη. Αυτό με πλήγωσε και κατέστρεψε την αυτοεκτίμησή μου. Σε κάνει να μισείς αφάνταστα τον εαυτό σου».

«Σχεδόν σε όλη μου τη ζωή, με αποκαλούσαν χοντρή και άσχημη. Αυτό με πλήγωσε και κατέστρεψε την αυτοεκτίμησή μου. Σε κάνει να μισείς αφάνταστα τον εαυτό σου»

Οι προσπάθειες απώλειες βάρους ξεκίνησαν με τη συμμετοχή της στο «Dancing With the Stars», όπου στις αρχές των γυρισμάτων «ένιωθα άρρωστη, εξαντλημένη γιατί έτρωγα απαίσιες, λιπαρές τροφές όπως τηγανιτές πατάτες και πίτσα όλη μέρα και αναρωτιόμουν γιατί δεν χάνω βάρος». Οι συμβουλές του παρτενέρ της, να δοκιμάσει μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε υδατάνθρακες, τη βοήθησαν να χάσει 10 κιλά και να γεμίσει με ενέργεια, συνειδητοποιώντας ότι οι διατροφικές αλλαγές όντως έχουν αποτέλεσμα.

Σταδιακά και με τη βοήθεια της άσκησης μέχρι το 2011 κατάφερε να χάσει γύρω στα 25 κιλά, όμως ξαναπήρε κάποια από αυτά και συνέχισε να έχει σκαμπανεβάσματα στο βάρος της. Από το 2012 η μετάβασή της στη vegan διατροφή τη βοήθησε να αρχίσει να εδραιώνει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής σε μόνιμη βάση. «Στο παρελθόν πίστευα ότι είναι βαρετό το να είσαι vegan» έγραφε κάποτε στα social media, προσθέτοντας: «Τώρα απολαμβάνω το φαγητό περισσότερο από ποτέ».

Τα τελευταία χρόνια, πέρα από μια διατροφή βασισμένη σε φυτικές τροφές, έχει μπει στη ζωή της η συστηματική άσκηση -ιδιαίτερα η καρδιοαναπνευστική προπόνηση, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα- και η διαλειμματική νηστεία: όπως έχει πει, συνήθως το πρωί πίνει καφέ και έναν χυμό λαχανικών και περιμένει μέχρι το δείπνο για να απολαύσει ένα πλήρες, υγιεινό γεύμα. Η λογική της διαλειμματικής νηστείας, πράγματι, είναι να αποφεύγουμε την κατανάλωση στερεών τροφών ακόμα και για 14-16 συνεχόμενες ώρες, τρώγοντας υγιεινά σύμφωνα με ένα σταθερό πρόγραμμα. Προτού το δοκιμάσουμε στο σπίτι, ωστόσο, ας συμβουλευτούμε τον γιατρό μας.

Δείτε τη νέα, μεταμορφωμένη σιλουέτα της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.