Σίγουρα δεν είναι σοφή επιλογή πριν από την προπόνηση να φας πίτσα ή μπέργκερ με πατάτες. Παρόλο που είναι λογικό να θέλεις να αποφύγεις τα γεύματα αυτά πριν την άσκηση, επειδή είναι αρκετά "βαριά", δεν σημαίνει πάντα πως ένα μικρότερο γεύμα, με λιγότερες θερμίδες είναι κατάλληλο πριν την προπόνηση. Και ενώ δίνουμε αρκετή προσοχή στο τι πρέπει να φάμε την κομβική αυτή στιγμή, υπάρχουν μερικές ακόμα διατροφικές συνήθειες που αμελούμε, σκεπτόμενοι πως δεν μας επηρεάζουν. Ειδικοί διατροφολόγοι έρχονται να μας καθοδηγήσουν, αποκαλύπτοντας ποιες διατροφικές συνήθειες πρέπει να αποφύγουμε ώστε να απολαμβάνουμε στο έπακρο τα οφέλη της γυμναστικής.  

Ειδικοί διατροφολόγοι έρχονται να μας καθοδηγήσουν, αποκαλύπτοντας ποιες διατροφικές συνήθειες πρέπει να αποφύγουμε ώστε να απολαμβάνουμε στο έπακρο τα οφέλη της γυμναστικής.  

1. Καταναλώνεις κυρίως πρωτεΐνη

Οι περισσότεροι πέφτουν στην παγίδα να καταναλώνουν σκέτη, άπαχη πρωτεΐνη (π.χ. στήθος κοτόπουλου) πριν την γυμναστική καθώς πιστεύουν πως αυτό θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους. Η διατροφολόγος Zoe Schroeder έχει άλλη άποψη δηλώνοντας κατηγορηματικά πως πρέπει να αποφύγεις κάθε γεύμα που περιέχει πρωτεΐνη πριν την άσκηση, αφού δεν πρόκειται να σου δώσει ενέργεια. "Απέφυγε κάθε γεύμα που είναι κυρίως πρωτεΐνη, δεν θα έχεις την ίδια ενέργεια που θα σου δώσουν οι υδατάνθρακες. Η μακροθρεπτική πρωτεΐνη έχει διαφορετικό σκοπό και δεν χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για ενέργεια. Αλλά μια μικρή ποσότητα υδατανθράκων πριν από την προπόνηση θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις αποτελεσματικά την προπόνηση σου", αναφέρει.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS