ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Πόδια ψηλά στον τοίχο»: 1 με 2 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να «ξαναρυθμιστεί» το σώμα

Λατρεύω την θέση «Πόδια ψηλά στον τοίχο» ή στην γλώσσα της yoga στην Viparita Karani. Αυτή η στάση είναι η πιο θεραπευτική, κατευναστική και ηρεμιστική.

«Πόδια ψηλά στον τοίχο»: 1 με 2 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να «ξαναρυθμιστεί» το σώμα

Λατρεύω την θέση «Πόδια ψηλά στον τοίχο» ή στην γλώσσα της yoga στην Viparita Karani. Αυτή η στάση είναι η πιο θεραπευτική, κατευναστική και ηρεμιστική που μπορώ να σκεφτώ. Γι’ αυτό και επιστρέφω σε αυτήν κάθε φορά που αισθάνομαι καταπιεσμένη, εξουθενωμένη ή αγχωμένη.

Τι είναι;

Βασικά η στάση Πόδια Ψηλά στον Τοίχο είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Είσαι ξαπλωμένη με την πλάτη και τα κόκαλα στα οποία στηρίζεσαι τα φέρνεις όσο πιο κοντά στον τοίχο μπορείς. Από εκεί ανεβάζεις τα πόδια σου στον τοίχο, ώστε το πίσω μέρος τους να ακουμπά πλήρως στην επιφάνεια του.

Στις περισσότερο θεραπευτικές εκδοχές αυτής της στάσης μπορείς να έχεις τουβλάκια κάτω από τους γοφούς σου για να τους ανυψώσεις. Δημιουργώντας, κατά αυτό τον τρόπο, μια μικρή αναστροφή στο κάτω μέρος της κοιλιάς σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις έναν ιμάντα για να εξασφαλίσεις ότι τα πόδια σου θα παραμείνουν ενωμένα. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να χαλαρώσεις εντελώς και να αφεθείς στην στάση χωρίς να καταβάλεις επιπλέον προσπάθεια για να κρατήσεις τα πόδια σου ψηλά.

Για να αποκομίσεις τα περισσότερα δυνατά οφέλη, συνήθως συστήνω την εξάσκηση αυτής της στάσης για τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά. Αλλά και 1 με 2 λεπτά είναι στην πραγματικότητα αρκετά. Αυτά είναι τα 5 οφέλη από τη στάση «Πόδια ψηλά στον τοίχο» ή Viparita Karani.

1. Μειώνει το οίδημα στις γάμπες και τα πόδια

Αντιστρέφοντας την επίδραση της βαρύτητας στις γάμπες και τα πόδια, μπορείς να βοηθήσεις στην κινητοποίηση των στάσιμων υγρών. Αν έχεις χαμηλή πίεση αίματος ή αν παραμένεις όρθια για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα αυτά έχουν συσσωρευτεί στα άκρα. Με αυτή τη στάση χρησιμοποιείς τη βαρύτητα προς όφελος σου.

2.Ανακουφίζει τους κουρασμένους μυς των ποδιών

Το ανέβασμα των ποδιών στον τοίχο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αφαιρέσεις την ένταση από τις γάμπες, τα πόδια, ακόμα και τους γοφούς σου, αν τους έχεις ανυψώσει με τουβλάκια. Με έναν ιμάντα γύρω από τα πόδια σου μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου περισσότερο χρόνο για πλήρη χαλάρωση στην θέση. Θα δεις ότι θα νιώθεις πολύ καλύτερα τα κουρασμένα, πονεμένα πόδια σου μόλις επανέλθεις σε όρθια στάση.

3.Σου προσφέρει όλα τα οφέλη της αναστροφής χωρίς την προσπάθεια

Το πιθανότερο είναι ότι θα γνωρίζεις μέχρι σήμερα πόσο καλές είναι οι αναστροφές για σένα. Σε βοηθούν να αντιστρέφεις τις συνέπειες της βαρύτητας σε όλο το σύστημα, να ρυθμίζεις την πίεση του αίματος, να κινητοποιείς τα στάσιμα υγρά, ακόμα και να βελτιώνεις την πέψη σου.

Μερικές φορές οι ενεργητικές αναστροφές, όπως το να στέκεσαι στα χέρια σου, αποδεικνύονται δύσκολες. Όλοι έχουμε στιγμές που χρειαζόμαστε κάτι πιο ήπιο. Τότε είναι που η Viparita Karani ή η θέση Πόδια ψηλά στον τοίχο, ταιριάζει γάντι.

Κι αυτό γιατί επιλέγοντας την, κερδίζεις πολλά από τα οφέλη που αποκομίζεις από μια ενεργή αναστροφή, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζεσαι και παραδίνεσαι.

4.Ηρεμεί εξαιρετικά το νευρικό σύστημα

Αυτή η στάση είναι πραγματικά χαλαρωτική. Όταν συνδυάζεις μακρύτερη παραμονή στη στάση Πόδια Ψηλά στον Αέρα με αργές, ρυθμικές αναπνοές, βοηθάς το νευρικό σύστημα χαλάρωσης και χώνεψης. Σε αυτή τη κατάσταση το σώμα σου θα χωνέψει όλα όσα έχεις φάει, ενώ ταυτόχρονα θα πετύχει τη θεραπεία και την αποκατάσταση του. Όταν κάνεις τη στάση Πόδια Ψηλά στον Αέρα συχνά και με συνέπεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα δεις ότι θα νιώθεις ότι το σώμα σου έχει καλύτερη υγεία. Επιπλέον, θα σου είναι πιο εύκολο να ηρεμείς και να χαλαρώνεις.

5.Βοηθά το μυαλό σου να ησυχάσει

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω η στάση αυτή βοηθά στην καλλιέργεια ενός ήσυχου νου, εάν την κάνεις με συνέπεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με την συνολική απελευθέρωση και χαλάρωση στο σώμα και την εστίαση της προσοχής στην βαθιά αναπνοή, ουσιαστικά πετυχαίνεις μια κατάσταση διαλογισμού.

Η αίσθηση ότι το σώμα αισθάνεται ασφαλές και ότι έχει την κατάλληλη στήριξη αποτελεί βασικό εργαλείο όσων κάνουν γιόγκα για να φτάσουν σε μια ειρηνική κατάσταση.

Καθώς αναπνέεις, παραδίνεσαι και αφήνεσαι, μπορεί να νιώσεις τον εαυτό σου να βυθίζεται σε κατάσταση ευδαιμονίας.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Πηγή: omorfizoi.gr

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.