Το ανθρώπινο έντερο - ένα από τα μεγαλύτερα όργανα στο σώμα μας - φιλοξενεί πάνω από 100 τρισεκατομμύρια βακτήρια, γνωστά ως "χλωρίδα του εντέρου". Η ύπαρξη μιας υγιούς χλωρίδας στο έντερο είναι πολύ σημαντική για τη γενική υγεία μας. Ωστόσο, πολλές διατροφικές συνήθειες, σε συνδυασμό με τον γενικότερο τρόπο ζωής και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα βακτήρια αυτά. Δες πέντε από αυτές, παρακάτω. 

1.Δεν έχεις ποικιλία τροφών στη διατροφή σου 

Γενικά, μια πλούσια σε ποικιλία διατροφή θεωρείται υγιής διατροφή γενικά αλλά και ειδικότερα για τη χλωρίδα του εντέρου. Η έλλειψη ποικιλομορφίας περιορίζει την ανάρρωση από επιβλαβείς επιδράσεις, όπως λοίμωξη ή αντιβιοτικά.

Μια διατροφή που αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία ολόκληρων τροφών, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη χλωρίδα του εντέρου. Μάλιστα, αυτή η σχέση είναι τόσο στενή, που η αλλαγή της διατροφής μπορεί να αλλάξει το προφίλ της χλωρίδας του εντέρου σας μετά από λίγες μόνο ημέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τρόφιμα που καταναλώνεις παρέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη των βακτηρίων. Μια διατροφή, πλούσια σε ολόκληρα τρόφιμα, παρέχει στο έντερό σου την ποικιλία θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στην προώθηση της ανάπτυξης διαφόρων τύπων βακτηρίων, με αποτέλεσμα μια ποικίλη χλωρίδα του εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS