ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

11 τρικ για να λύσουμε τα πιο ενοχλητικά προβλήματα του iPhone μας

Από το πώς θα αποφύγουμε τον ... βομβαρδισμό ενημερώσεων έως το πώς θα ξεκολλήσουμε την οθόνη, υπάρχουν εύκολοι τρόποι να χρησιμοποιούμε το iPhone μας ακόμα καλύτερα

11 τρικ για να λύσουμε τα πιο ενοχλητικά προβλήματα του iPhone μας

Όσοι έχουμε iPhone, έχουμε συνήθως σχέση αγάπης-μίσους μαζί του. Για παράδειγμα, κάποιες φορές το Siri μπορεί να είναι ο καλύτερός μας φίλος, ενώ η 15η γραπτή ειδοποίηση για να αναβαθμίσουμε το λογισμικό σε iOS 9 μάς κάνει να θέλουμε να το πετάξουμε στον τοίχο!

Ειδικοί της συγκεκριμένης τεχνολογίας, λοιπόν, μας συμβουλεύουν πώς να διαχειριστούμε έξυπνα και αποτελεσματικά 11 από τα πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά προβλήματα.

1. Πώς να ξεφορτωθούμε τις ειδοποιήσεις για iOS αναβάθμιση

To iOS είναι το λογισμικό σύστημα που κυβερνά τον κόσμο – και, πρωτίστως, τα τηλέφωνά μας. Κάθε λίγο, λοιπόν, λαμβάνουμε ειδοποίηση που μας λέει ότι μια αναβάθμισή του είναι διαθέσιμη – με πιο πρόσφατη το iOS 9.2. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να ξεφορτωθούμε εντελώς αυτές τις ειδοποιήσεις, εκτός αν τις αποδεχτούμε. Αλλά, τελικά, αυτό θα μας βγει σε καλό, εφόσον νέα χαρακτηριστικά προστίθενται προκειμένου να βελτιωθεί η σχέση μας με το κινητό μας. Ωστόσο, πολλοί πατούν απλώς «αποδοχή» όταν θέλουν να κατεβάσουν την τελευταία αναβάθμιση, αλλά είναι πιο χρήσιμο να διαβάσουμε όλες τις σημειώσεις για τα νέα χαρακτηριστικά που δεχόμαστε, ώστε να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

2. Πώς να έχουμε εύκολα πρόσβαση σε ένα PDF ή μια ιστοσελίδα

Είτε προσπαθούμε να αποθηκεύσουμε ένα PDF στην αρχική οθόνη μας, είτε υπάρχει ένα σάιτ στο οποίο θέλουμε να έχουμε απευθείας πρόσβαση την επόμενη φορά, υπάρχει μια σύντομη διαδικασία να το κάνουμε. Όταν βρισκόμαστε στη σελίδα που επιθυμούμε να αποθηκεύσουμε, πατάμε το πλήκτρο share στο τέλος της οθόνης και τραβάμε προς τα δεξιά ώσπου να να δούμε «Copy/Save PDF στα iBooks». Τώρα, έχουμε αποθηκεύσει τα αρχεία μας σε μια ξεχωριστή εφαρμογή, στην οποία μπορούμε να έχουμε πρόσβαση άμεσα. Κι αν δεν θέλουμε να τα αποθηκεύσουμε στο iBooks,μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη εφαρμογή, όπως το Dropbox, και να έχουμε πρόσβαση στα συγκεκριμένα αρχεία από οποιαδήποτε συσκευή.

3. Πώς να κάνουμε το Siri να καταλάβει ποιος είναι ο σύντροφός μας

Το Siri μερικές φορές μπορεί να είναι εξαιρετικά έξυπνο και άλλες να μας μπερδεύει εντελώς. Στο παρελθόν, ήταν σχεδόν ... οδυνηρό να το κάνουμε να καταλάβει τις διαφορετικές σχέσεις της ζωής μας. Για παράδειγμα, αν είχαμε αποθηκεύσει τον σύντροφό μας με το όνομά του και λέγαμε στο Siri «κάλεσε τον φίλο μου», δεν θα το έκανε. Τώρα, όμως, επιλέγοντας την αντίστοιχη επαφή, μπορούμε να το διδάξουμε να το κάνει. Και, από τότε, θα τον αναγνωρίζει κάθε φορά (ή, αντίστοιχα, τη μαμά μας ή την καλύτερή μας φίλη).

4. Πώς να πάμε κατευθείαν από μια εφαρμογή σε μια άλλη

Αν επιστρέφουμε κάθε φορά στην αρχική οθόνη για να μετακινηθούμε από μια εφαρμογή σε μια άλλη, αυτό δεν είναι απλώς κουραστικό, αλλά, επίσης, καταναλώνει περισσότερη μπαταρία. Αντίθετα, αν βρισκόμαστε στο Safari αλλά λαμβάνουμε μια ειδοποίηση από το Snapchat που θέλουμε να κοιτάξουμε, πατάμε πάνω σε αυτήν. Και όταν είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στo Safari, υπάρχει επιλογή στο επάνω-αριστερά μέρος της οθόνης για να επιστρέψουμε απευθείας, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε ξανά από την αρχική σελίδα. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί για το πέρασμα από οποιαδήποτε εφαρμογή στην προηγούμενη. Επίσης, μπορούμε να πατήσουμε δυο φορές το πλήκτρο της αρχικής οθόνης, ώστε να βρεθούμε μεταξύ των εφαρμογών που χρησιμοποιούμε περισσότερο.

5. Πώς να κάνουμε την μπαταρία να διαρκέσει πιο πολύ

Υπάρχει ένας τρόπος να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας και να καταλάβουμε γιατί η στάθμη της βρίσκεται μονίμως χαμηλά. Πηγαίνουμε settings, battery και ενεργοποιούμε το low power mode. Αυτό απενεργοποιεί διάφορες λειτουργίες του κινητού που καταναλώνουν πολλή μπαταρία (όπως το αυτόματο κατέβασμα εφαρμογών). Επίσης, σε αυτό το μενού βλέπουμε ποιες εφαρμογές από αυτές που έχουμε χρησιμοποιήσει μέσα στις τελευταίες 24 ώρες ή την τελευταία εβδομάδα, έχουν καταναλώσει περισσότερη μπαταρία. Κι έτσι, μπορούμε να επιλέξουμε ποιες θέλουμε να κρατήσουμε και ποιες όχι.

6. Πώς να διορθώσουμε ένα λάθος όταν γράφουμε ένα μήνυμα

Αντί να πρέπει να κρατήσουμε πατημένο το πλήκτρο backspace για να σβήσουμε κάτι που κατά λάθος γράψαμε ή κάναμε copy-paste, ενεργοποιούμε τη λειτουργία «Shake to Undo». Και κάνοντας αυτό, μπορούμε απλώς να κουνήσουμε το κινητό μας και να διορθώσουμε το λάθος. Πατάμε, λοιπόν, Settings, General, Accessibility και ενεργοποιούμε το Shake to Undo.

7. Πώς να απαλλαγούμε από τις ενημερώσεις του iCloud

Έχουμε κουραστεί να μας λέει το iPhone μας ότι τελειώνει ο χώρος μας στο iCloud; Πρώτον, μπορούμε να πληρώνουμε κάποιο ποσό ώστε να αναβαθμίσουμε και να μεγαλώσουμε το διατιθέμενο χώρο. Πηγαίνουμε Settings, General, Storage&iCloud Usage, Manage Storage και Change Storage Plan. Δεύτερον, μπορουμε να απενεργοποιήσουμε εντελώς το iCloud. Κλικάρουμε Settings, iCloud και απενεργοποιούμε το iCloud Drive. Καμιά φορά, οι ειδοποιήσεις του iCloud εμφανίζονται γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα (back-up) των δεδομένων μας πρόσφατα. Για να τσεκάρουμε, λοιπόν, το τελευταίο back-up, πάμε Settings, iCloud, Backup.

8. Πώς να στέλνουμε μηνύματα μόνο μέσω του iMessage

Τα iMessages βρίσκονται αποκλειστικά σε συσκευές Apple και περιλαμβάνουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως την τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ή την ικανότητα να δούμε αν κάποιος πληκτρολογεί την απάντηση σε ένα μήνυμά μας. Τα iMessages εμφανίζονται ως μπλε στο chat. Αλλά αν ανταλλάξουμε μηνύματα με κάποιον με Android ή Windows Phone, τα μηνύματα θα εμφανιστούν ως πράσινα. Αν όλοι οι φίλοι μας χρησιμοποιούν iOS και δεν θέλουμε να βλέπουμε αυτές τις πράσινες φούσκες, σβήνουμε τα SMS μηνύματα συνολικά. Πατάμε Settings, Messages , σιγουρευόμαστε ότι το iMessage είναι ενεργό και απενεργοποιούμε το «Send as SMS». Επίσης, σε αυτό το μενού των μηνυμάτων, μπορούμε να επιλέξουμε πόσο θέλουμε να κρατήσουμε τα iMessages. Η συσκευή ορίζει «για πάντα» (να μη σβηστούν ποτέ), αλλά, αν ανταλλάσσουμε πολλά μηνύματα ή έχουμε «ευαίσθητες» συζητήσεις, μπορούμε να το ρυθμίσουμε να σβήνονται μετά από ένα χρόνο ή 30 μέρες.

9. Πώς να επανεκκινήσουμε το κινητό μας όταν «παγώσει»

Μόλις ανοίξαμε το Facebook ή το Safari και, ξαφνικά, η οθόνη κολλάει; Κάνουμε, λοιπόν, μια μεγάλη επανεκκίνηση, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο «Power» και, ταυτόχρονα, το πλήκτρο της αρχικής οθόνης μέχρι το κινητό να κλείσει και να ξανανοίξει με το logo της Apple.

10. Πώς να βάλουμε το iPhone στο Sleep αν το πλήκτρο «Power» πάψει να λειτουργεί

Αν έχουμε ένα μοντέλο iPhone5 που αγοράσαμε πριν το Μάρτιο του 2013, το πλήκτρο on/off ίσως να έχει πάψει να λειτουργεί. Ή ενδεχομένως έχουμε μεταγενέστερο μοντέλο όπου το συγκεκριμένο πλήκτρο έχει υποστεί κάποιο ατύχημα και δεν εχουμε χρόνο να το πάμε για επιδιόρθωση. Τότε, ενεργοποιούμε το AssistiveTouch. Πατάμε Settings, General, Accessibility και ενεργοποοιούμε το AssistiveTouch. Απευθείας, ένα μικρό γκρι κουτάκι θα εμφανιστεί στην αρχική οθόνη, το οποίο λειτουργεί ως αναπληρωματικό του «Power» . Και, μέσα σε αυτό, κλικάρουμε «Device» και «Lock Screen».

11. Πώς να ξεφορτωθούμε αποθηκευμένες εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε ποτέ

Το τηλέφωνό μας κατασκευάζεται με μια σειρά από εφαρμογές που ποτέ δεν αγγίζουμε. Μπορούμε, λοιπόν, να τις σβήσουμε πολύ εύκολα μέσω αυτού του βίντεο του youtube: https://www.youtube.com/watch?v=TpeP42GH0OY.

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.