ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι 7 καλύτερες ασκήσεις γιόγκα για υπέροχο και σφριγηλό στήθος. Ναι, γίνεται

Βάλτε λοιπόν ένα στρωματάκι στο πάτωμα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και ξεκινήστε τις 7 ασκήσεις.

Οι 7 καλύτερες ασκήσεις γιόγκα για υπέροχο και σφριγηλό στήθος. Ναι, γίνεται

Το μέγεθος και το σχήμα του μαστού απασχολεί συχνά πολλές γυναίκες. Γι' αυτό και στη γιόγκα υπάρχουν ορισμένες στάσεις που μπορούν να βελτιώσουν το σχήμα των μαστών και παράλληλα να σε κάνουν να νιώθεις πιο δυνατή και υγιής. Εάν λοιπόν χρειάζεστε τόνωση, η γυμναστική είναι η καλύτερη μέθοδος για να ενεργοποιήσετε το σώμα σας.

Βάλτε λοιπόν ένα στρωματάκι στο πάτωμα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και ξεκινήστε τις 7 ασκήσεις.

1. Η στάση του δέντρου

Η Vrikshasana ή Tree Pose πρόκειται για την αναπαράσταση ενός δέντρου. Η συγκεκριμένη άσκηση τεντώνει τους ιστούς στα πλάγια του στήθους και οδηγεί στην αύξηση του μεγέθους του. Επίσης, αυξάνει την ελαστικότητα των μυών και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Για να την εκτελέσετε, σταθείτε στο ένα σας πόδι και φέρτε το πέλμα σας στον αστράγαλο, την κνήμη ή το μηρό ανάλογα με την ευλυγισία σας. Μπορείτε να ακουμπήσετε το ένα σας χέρι σε τοίχο για ισορροπία. Όταν βρείτε την απόλυτη ισορροπία, σηκώστε τα χέρια σας.

2. Η στάση της κόμπρας

Η Bhujangasana ή στάση κόμπρα βοηθά στην ενίσχυση των κοιλιακών μυών και την βελτίωση της στάσης του σώματος. Ξαπλώστε με το στομάχι σας και εισπνεύστε βαθιά. Σηκώστε τον κορμό σας, διατηρώντας παράλληλα το κάτω μέρος του σώματος σας στο πάτωμα. Ισορροπήστε με τα χέρια και τα πόδια, ενώ τεντώνετε το κεφάλι σας για να κοιτάξετε προς τα πάνω. Εκπνεύστε αργά και επιστρέψτε στην αρχική θέση.

3. Η στάση του πολεμιστή

Η Virabhadrasana ή η στάση πολεμιστή σας βοηθάει να τεντώσετε τον θώρακα σας. Τοποθετήστε τα πόδια σας ανοιχτά, παράλληλα μεταξύ τους. Γυρίστε το αριστερό σας πόδι προς τα αριστερά σε γωνία 90 μοιρών και περιστρέψτε το δεξί σας πόδι προς τα μέσα. Εκπνεύστε και λυγίστε το αριστερό γόνατο. Κρατήστε το δεξί πόδι σας ευθεία, καθώς σηκώνετε τα χέρια σας σε ευθεία γραμμή με τους ώμους σας. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα αριστερά και κοιτάζετε τον καρπό σας.

4. Η στάση τρίγωνο

Η Trikonsana ή η στάση τρίγωνο, θα ενισχύσει τον θώρακα σας. Τοποθετήστε τα πόδια σας ανοιχτά. Στρίψτε το αριστερό πόδι σε μια γωνία 90 μοιρών και το δεξί πόδι 15 μοίρες. Αγγίξτε τον αριστερό αστράγαλο σας με το αριστερό χέρι σας, και τεντώστε το δεξί χέρι σας προς τα πάνω, ώστε τα χέρια σας να είναι σε ευθεία γραμμή. Κρατήστε τα γόνατά σας και τη σπονδυλική στήλη ίσια. Γυρίστε το πρόσωπό σας και κοιτάξτε τα δάχτυλά σας. Κάντε την άσκηση και από την άλλη μεριά.

5. Η στάση καμήλα

Η Ustrasana ή η στάση καμήλα αυξάνει τον όγκο των πνευμόνων και ενισχύει το θώρακα. Αυτή η στάση είναι επίσης αποτελεσματική για τους πόνους στην πλάτη. Καθίστε στα γόνατά σας και ενώστε τα πόδια σας. Σιγά σιγά λυγίστε προς τα πίσω και βάλτε τα χέρια σας στις φτέρνες. Στη συνέχεια, κάντε τόξο την πλάτη σας και τεντώστε τα πλευρά σας. Τραβήξτε το κεφάλι σας προς στο πάτωμα και κρατήστε την πόζα για 30 δευτερόλεπτα, πριν επιστρέψετε στην αρχική θέση.


6. Η στάση ρόδα

Chakrasana ή στάση ρόδα ανοίγει το θώρακα, τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό και θεραπεύει πονοκεφάλους. Ξαπλώστε με την πλάτη στο πάτωμα, τοποθετήστε τα πόδια σας λίγο πιο ανοιχτά από την ευθεία των ώμων σου και κολλήστε τα στους γλουτούς. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι με τις παλάμες να ακουμπούν το πάτωμα και τα δάχτυλα να δείχνουν την πλάτη σας. Βγάλτε αέρα και σηκώστε το στήθος και τους γοφούς όσο πιο ψηλά. Προσπαθήστε να τεντώσετε τα χέρια σας.

7. Η στάση τόξο

Η Dhanurasana ή στάση τόξο τεντώνει τη σπονδυλική στήλη και διαμορφώνει το στήθος. Ξαπλώστε στο στομάχι σας και εκπνεύστε. Λυγίστε τα γόνατά σας πίσω προς το κεφάλι σας. Κρατήστε τους αστραγάλους σας με τα χέρια σας και εκπνεύστε. Στη συνέχεια, τραβήξτε τα πόδια και τα χέρια σας προς τα πάνω όσο μπορείτε. Οι γλουτοί και το στήθος σας θα πρέπει να είναι σηκωμένοι από το πάτωμα, και θα πρέπει να ισορροπήσετε στο στομάχι σας.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.