Το μέγεθος και το σχήμα του μαστού απασχολεί συχνά πολλές γυναίκες. Γι' αυτό και στη γιόγκα υπάρχουν ορισμένες στάσεις που μπορούν να βελτιώσουν το σχήμα των μαστών και παράλληλα να σε κάνουν να νιώθεις πιο δυνατή και υγιής. Εάν λοιπόν χρειάζεστε τόνωση, η γυμναστική είναι η καλύτερη μέθοδος για να ενεργοποιήσετε το σώμα σας.

Βάλτε λοιπόν ένα στρωματάκι στο πάτωμα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και ξεκινήστε τις 7 ασκήσεις.

1. Η στάση του δέντρου

Η Vrikshasana ή Tree Pose πρόκειται για την αναπαράσταση ενός δέντρου. Η συγκεκριμένη άσκηση τεντώνει τους ιστούς στα πλάγια του στήθους και οδηγεί στην αύξηση του μεγέθους του. Επίσης, αυξάνει την ελαστικότητα των μυών και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Για να την εκτελέσετε, σταθείτε στο ένα σας πόδι και φέρτε το πέλμα σας στον αστράγαλο, την κνήμη ή το μηρό ανάλογα με την ευλυγισία σας. Μπορείτε να ακουμπήσετε το ένα σας χέρι σε τοίχο για ισορροπία. Όταν βρείτε την απόλυτη ισορροπία, σηκώστε τα χέρια σας.

2. Η στάση της κόμπρας

Η Bhujangasana ή στάση κόμπρα βοηθά στην ενίσχυση των κοιλιακών μυών και την βελτίωση της στάσης του σώματος. Ξαπλώστε με το στομάχι σας και εισπνεύστε βαθιά. Σηκώστε τον κορμό σας, διατηρώντας παράλληλα το κάτω μέρος του σώματος σας στο πάτωμα. Ισορροπήστε με τα χέρια και τα πόδια, ενώ τεντώνετε το κεφάλι σας για να κοιτάξετε προς τα πάνω. Εκπνεύστε αργά και επιστρέψτε στην αρχική θέση.

3. Η στάση του πολεμιστή

Η Virabhadrasana ή η στάση πολεμιστή σας βοηθάει να τεντώσετε τον θώρακα σας. Τοποθετήστε τα πόδια σας ανοιχτά, παράλληλα μεταξύ τους. Γυρίστε το αριστερό σας πόδι προς τα αριστερά σε γωνία 90 μοιρών και περιστρέψτε το δεξί σας πόδι προς τα μέσα. Εκπνεύστε και λυγίστε το αριστερό γόνατο. Κρατήστε το δεξί πόδι σας ευθεία, καθώς σηκώνετε τα χέρια σας σε ευθεία γραμμή με τους ώμους σας. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα αριστερά και κοιτάζετε τον καρπό σας.

4. Η στάση τρίγωνο

Η Trikonsana ή η στάση τρίγωνο, θα ενισχύσει τον θώρακα σας. Τοποθετήστε τα πόδια σας ανοιχτά. Στρίψτε το αριστερό πόδι σε μια γωνία 90 μοιρών και το δεξί πόδι 15 μοίρες. Αγγίξτε τον αριστερό αστράγαλο σας με το αριστερό χέρι σας, και τεντώστε το δεξί χέρι σας προς τα πάνω, ώστε τα χέρια σας να είναι σε ευθεία γραμμή. Κρατήστε τα γόνατά σας και τη σπονδυλική στήλη ίσια. Γυρίστε το πρόσωπό σας και κοιτάξτε τα δάχτυλά σας. Κάντε την άσκηση και από την άλλη μεριά.

5. Η στάση καμήλα

Η Ustrasana ή η στάση καμήλα αυξάνει τον όγκο των πνευμόνων και ενισχύει το θώρακα. Αυτή η στάση είναι επίσης αποτελεσματική για τους πόνους στην πλάτη. Καθίστε στα γόνατά σας και ενώστε τα πόδια σας. Σιγά σιγά λυγίστε προς τα πίσω και βάλτε τα χέρια σας στις φτέρνες. Στη συνέχεια, κάντε τόξο την πλάτη σας και τεντώστε τα πλευρά σας. Τραβήξτε το κεφάλι σας προς στο πάτωμα και κρατήστε την πόζα για 30 δευτερόλεπτα, πριν επιστρέψετε στην αρχική θέση.


6. Η στάση ρόδα

Chakrasana ή στάση ρόδα ανοίγει το θώρακα, τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό και θεραπεύει πονοκεφάλους. Ξαπλώστε με την πλάτη στο πάτωμα, τοποθετήστε τα πόδια σας λίγο πιο ανοιχτά από την ευθεία των ώμων σου και κολλήστε τα στους γλουτούς. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι με τις παλάμες να ακουμπούν το πάτωμα και τα δάχτυλα να δείχνουν την πλάτη σας. Βγάλτε αέρα και σηκώστε το στήθος και τους γοφούς όσο πιο ψηλά. Προσπαθήστε να τεντώσετε τα χέρια σας.

7. Η στάση τόξο

Η Dhanurasana ή στάση τόξο τεντώνει τη σπονδυλική στήλη και διαμορφώνει το στήθος. Ξαπλώστε στο στομάχι σας και εκπνεύστε. Λυγίστε τα γόνατά σας πίσω προς το κεφάλι σας. Κρατήστε τους αστραγάλους σας με τα χέρια σας και εκπνεύστε. Στη συνέχεια, τραβήξτε τα πόδια και τα χέρια σας προς τα πάνω όσο μπορείτε. Οι γλουτοί και το στήθος σας θα πρέπει να είναι σηκωμένοι από το πάτωμα, και θα πρέπει να ισορροπήσετε στο στομάχι σας.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

 

TAGS