Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο, με αποτέλεσμα να μην κοιμούνται καλά και την επόμενη μέρα να πηγαίνουν στη δουλειά κατάκοποι και άυπνοι. Και όσο και εάν προσπαθούν να βρουν τη βασική αιτία του προβλήματος, τελικά απάντηση δε παίρνουν. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι η κακή ποιότητα ύπνου συνήθως σχετίζεται με τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Τα καθημερινά προβλήματα, το άγχος, οι εντάσεις και η στεναχώρια δυσχεραίνουν ιδιαίτερα τον ύπνο μας.

Ωστόσο, υπάρχει και άλλος ένας παράγοντας που ενισχύει τις αϋπνίες και μάλλον δεν τον έχεις σκεφτεί ποτέ. Και αυτός δεν είναι άλλος από τις πιτζάμες που επιλέγεις να φοράς. Για έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο καλό είναι να επιλέγεις πιτζάμες που δεν σε ζεσταίνουν ή δε σε κάνουν να ιδρώνεις. Γι' αυτό προτίμησε υφάσματα που είναι μαλακά, αποτελούνται από οργανικές ύλες και επιτρέπουν στο σώμα σου να αναπνέει.

Για έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο καλό είναι να επιλέγεις πιτζάμες που δεν σε ζεσταίνουν ή δε σε κάνουν να ιδρώνεις.

Μία από τις πιο κατάλληλες επιλογές είναι το μετάξι, καθώς είναι ένα υλικό φιλικό για το δέρμα σου. Είναι φυσικά υποαλλεργικό και αντιβακτηριδιακό, με αποτέλεσμα να μη δημιουργεί ερεθισμούς στο σώμα σου. Η μέθοδος ύφανσής του μειώνει φυσικά την απώλεια υγρασίας και βοηθά στην απορρόφηση της εφίδρωσης.

Η εξειδικευμένη γιατρός Moira Junge εξηγεί: «Προκειμένου το σώμα σου να μπει στη διαδικασία του ύπνου, η θερμοκρασία του πρέπει να πέσει. Γι' αυτό και οι ανάλαφρες επιλογές είναι πάντα οι καλύτερες. Τις περισσότερες φορές προτείνω στους ασθενείς μου να μην φορούν πολλές στρώσεις ρούχων γιατί δημιουργούνται προβλήματα με τη θερμοκρασία». Επισημαίνει ακόμα ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αισθάνεσαι άνετα με την επιλογή του υλικού.

Η εξειδικευμένη γιατρός Moira Junge αναφέρει: «Τις περισσότερες φορές προτείνω στους ασθενείς μου να μην φορούν πολλές στρώσεις ρούχων γιατί δημιουργούνται προβλήματα με τη θερμοκρασία».
TAGS