Είτε γυμνάζεσαι συστηματικά είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι θέλεις να βλέπεις αποτέλεσμα στο σώμα σου. Η καθηγήτρια πιλάτες Karlie Andrews εξηγεί ότι ο λόγος που αυτό συμβαίνει, είναι πιθανότατα επειδή δεν γυμνάζεσαι σωστά, και αυτό για την ίδια σημαίνει να μη χρησιμοποιείς σωστά την αναπνοή σου.

«Συνειδητοποίησα ότι βλέπω καλύτερα αποτελέσματα όταν εστιάζω στην τεχνική της προπόνησής μου. Παλιότερα έκανα 100 κοιλιακούς την ημέρα προσπαθώντας να χτίσω μια ωραία εικόνα, αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι εστιάζοντας στους μικρότερους μύες έχω διαφορά στην ισορροπία και τη σταθερότητα, ενώ έτσι η κάθε προπόνηση είναι πιο αποτελεσματική», εξηγεί.

Η Andrews, που κάνει καθημερινά τη συγκεκριμένη άσκηση αναπνοής, υποστηρίζει πως έτσι «διατηρεί την κατάλληλη τεχνική κατά τη διάρκεια των ασκήσεων πιλάτες».

Tι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η άσκηση αναπνοής που μπορείς να κάνεις ακόμα και στο σπίτι;

«Εισπνεύστε και χαλαρώστε την κοιλιακή χώρα. Εκπνεύστε βαθιά, σαν να προσπαθείτε να ακουμπήσετε τον αφαλό σας στη σπονδυλική στήλη και νιώστε τα πλευρά σας να ‘διπλώνουν προς τα μέσα’. Επαναλάβετε για τρία λεπτά πριν ξεκινήσετε την προπόνησή σας και θα δείτε αποτέλεσμα».

Δες το βίντεο. 


 

 

TAGS