Οι γυναίκες είναι σε μία διαρκή αναζήτηση για προϊόντα που θα βελτιώσουν κάποια πλευρά της καθημερινότητας, της υγείας και της εμφάνισής τους. Και ενώ πολλά από αυτά βρίσκονται σε πανάκριβα σκευάσματα, κάποια άλλα υπάρχουν πλουσιοπάροχα στη φύση και… στα σούπερ-μάρκετ.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου θα ανοίξει τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας. Το μέλι...  θα ρέει άφθονο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας για ακόμα μια χρονιά αφού περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί θα προσκαλούν το κοινό να απολαύσει το μέλι τους. Επισκεφθείτε το «γλυκό» φεστιβάλ για  να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς.

8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο ΣΕΦ

Κυρίες και δεσποινίδες, σας παρουσιάζουμε το μέλι και σας αποκαλύπτουμε τι μπορεί να κάνει για εσάς!

Εμμηνόπαυση

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters, σε 102 υγιείς γυναίκες σε ηλικία εμμηνόπαυσης προτάθηκε να καταναλώνουν 20 γραμμάρια μελιού την ημέρα ή να πάρουν αγωγή με οιστρογόνα ή να μην κάνουν τίποτα από τα δύο. Υστερα από 4 μήνες, οι γυναίκες που κατανάλωναν μέλι έκαναν επανέλαβαν ένα κουίζ απομνημόνευσης λέξεων που είχαν κάνει και πριν την αγωγή με μέλι και το αποτέλεσμα της βελτίωσης στην απομνημόνευση ήταν σαφές.

Διατροφή

Το μέλι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά απαραίτητα στον οργανισμό χωρίς να τον επιβαρύνει όμως με άσκοπες θερμίδες. Μεταξύ αυτών των συστατικών είναι πολλές βιταμίνες και άλατα όπως Νιασίνη, Ροκιφλαβίνη, Χαλκός, Σίδηρος, Μαγνήσιο, Μαγγάνιο, Φώσφορος, Ποτάσιο κ.ά.

Ανοσοποιητικό

Σε μελέτη της διάσημης Κλινικής Mayo έχει αναφερθεί ότι το μέλι αυξάνει τη δημιουργία των λευκών αιμοσφαιρίων που είναι υπεύθυνα για την άμυνα του οργανισμού. Εκτός από την καθημερινή άμυνα, η μελέτη ανέφερε ότι το μέλι βοήθησε και ασθενείς με καρκίνο που κάνουν χημειοθεραπεία, γνωστή για την αρνητική επίδραση στα λευκά αιμοσφαίρια, να μην παρουσιάσουν λευκοπενία καταναλώνοντας δύο κουταλιές μέλι την ημέρα.

Αλλεργίες

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το μέλι για να καταπολεμήσουν της εποχικές αλλεργίες. Μπορεί να μην έχει ακόμα σχετική έρευνα αλλά το γεγονός ότι το μέλι έχει μικρές ποσότητες γύρης μπορεί να είναι απόδειξη, καθώς είναι γνωστό ότι η μικρή έκθεση σε κατά τα άλλα επιθετικούς παράγοντες κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να είναι απρόσβλητο από αυτούς.

Άθληση

Οι αθλήτριες αλλά και όσοι ασκούνται γνωρίζουν ότι χρειάζονται έξτρα «καύσιμο» για να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις του προγράμματός τους. Το μέλι είναι αυτό ακριβώς το καύσιμο που χρειάζεστε και έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα energy ποτά που είναι «τίγκα» στη ζάχαρη.

Δέρμα – Μαλλιά

Σε μελέτη που έχει δημοσιευτεί, ασθενείς με δερματικά προβλήματα στο κεφάλι, πιτυρίδα και τριχόπτωση, ανέφεραν ότι η χρήση μελιού διαλυμένου σε νερό κάθε μέρα τους μείωσε την φαγούρα και την πιτυρίδα και εξαφάνισε τα κρακελαρίσματα στο δέρμα της κεφαλής. Κάποιο δήλωσαν ακόμα ότι βελτιώθηκε και η τριχοφυΐα τους.

TAGS