Συνεργάστηκε η Στέλλα Λορέντζου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Για κάποιους είναι αγαπημένα και τα δύο. Κάποιοι άλλοι θέλουν να τα γνωρίσουν περισσότερο και απλά να επιλέξουν. Σου παρουσιάζουμε και τα δύο όσο πιο αναλυτικά γίνεται για να διαλέξεις με βάση τις ανάγκες σου.

Το πιο πιθανό είναι ότι έχεις ακούσει αυτό που κυκλοφορεί ευρέως, δηλαδή ότι το κολύμπι είναι η πιο καλή μορφή άσκησης, καθώς δεν καταπονεί τις αρθρώσεις και γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα. Αλλά γιατί είναι πολύ καλύτερο για σένα από το τρέξιμο; Ξεκινώντας, θα σου πούμε ότι είναι και τα δύο εξαιρετικές μορφές καρδιαγγειακής άσκησης, αλλά το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και οφέλη. Και τα δύο μπορούν να σου προσφέρουν εξίσου βελτίωση της δύναμης, της αντοχής, σωματική αρμονία, αλλά και συνολική υγεία.

Ξεκινώντας, θα σου πούμε ότι είναι και τα δύο εξαιρετικές μορφές καρδιαγγειακής άσκησης, αλλά το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και οφέλη. Και τα δύο μπορούν να σου προσφέρουν εξίσου βελτίωση της δύναμης, της αντοχής, σωματική αρμονία, αλλά και συνολική υγεία.

Παρ’ όλ’ αυτά, η επιλογή μεταξύ κολύμβησης και τρεξίματος εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Από το τι απολαμβάνεις να εξασκείς περισσότερο και, φυσικά, τις ατομικές σου ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS