Την εικόνα των γυναικών μέσα στα χρόνια, την εντύπωση που δίνουν στους άλλους, τη συνεχή αγωνία μας για τα κιλά και την ηλικία μας, τη σχέση με τη γυμναστική και το well being και, τελικά, την εμμηνόπαυση, έθιξε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, ένα πρόσωπο εξαιρετικά δημοφιλές στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα που εδώ και λίγο καιρό κάνει μία σειρά από podcast αναφερόμενη σε θέματα ποικίλης ύλης, μίλησε ανοικτά για ένα θέμα ταμπού, την σχέση των γυναικών με το στάδιο της εμμηνόπαυσης και πώς αυτή μπορεί να ισοπεδώσει την ψυχολογία μας, λέγοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να ντρέπονται να αναφέρονται στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

Μιλώντας με τη Σάρον Μαλόουν, παλιά της φίλη, μαιευτήρα και γυναικολόγο στην Ουάσινγκτον, η πρώην Πρώτη Κυρία μίλησε για μια δική της εμπειρία κατά τη διάρκεια πτήσης με το προεδρικό ελικόπτερο.

«Ήταν σαν να είχε βάλει κάποιος έναν κλίβανο μέσα μου και τον είχε ανάψει στο τέρμα. Και τότε όλα άρχισαν να λιώνουν. Και σκέφτηκα "αυτό είναι τρελό, δεν μπορώ, δεν μπορώ να το κάνω αυτό» περιέγραψε, προσθέτοντας: «Αυτό που περνά το σώμα κάθε γυναίκας, είναι μια σημαντική πληροφορία. Είναι σημαντικό να το κατανοήσει αυτό η κοινωνία γιατί οι μισές από εμάς το περνάμε όλο αυτό αλλά κάνουμε σαν να μη συμβαίνει».  

Η 56χρονη Μισέλ Ομπάμα λέει πως ο σύζυγός της και τέως πρόεδρος «περιβαλλόταν από γυναίκες στην κυβέρνηση, εκ των οποίων πολλές περνούσαν εμμηνόπαυση και μπορούσε να το καταλάβει γιατί τις έβλεπε να αρχίζουν να ιδρώνουν».  

Επιπλέον η Ομπάμα και η προσκεκλημένη της αναφέρθηκαν στην εξαντλητική προσπάθεια των γυναικών να είναι ευχαριστημένες με τον εαυτό τους.  

«Οι γυναίκες κάποιας ηλικίας χάνουμε την αξία μας στην κοινωνία, σε αντίθεση με τους άνδρες που κερδίζουν σε αξία όσο μεγαλώνουν. Κι αυτό το πρότυπο αναπαράγεται από την τηλεόραση όπου βλέπεις τον κακόγουστο, αστείο ηλικιωμένο με μια νέα, ζωηρή ή τέλεια, αν είναι στην ηλικία μας, σύζυγο» ανέφερε.   Η Μαλόουν επισήμανε πως στο πλαίσιο της πίεσης προς τις γυναίκες να έχουν ένα συγκεκριμένο σωματότυπο, πολύ συχνά στην κοινωνία «η αξία της γυναίκας αυξάνεται με το πόσο λίγο χώρο τής αφήνεται να ζήσει», σημειώνοντας επίσης πως το να είσαι αδύνατη και να είσαι υγιής είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα - και η ίδια, ως γιατρός, δίνει πάντα βαρύτητα στην υγεία.  

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

TAGS