Θέλουμε να καταλαγιάσουμε το καθημερινό άγχος, να αποκτήσουμε δυνατότερο οργανισμό και να εντάξουμε εύκολα και αποτελεσματικά τη γυμναστική στη ζωή μας; Η γιόγκα είναι η κατάλληλη μέθοδος άσκησης για εμάς. Τώρα, όμως, ενδείκνυται και για όσους θέλουμε να βοηθήσουμε το σώμα μας να επανέλθει μετά από τραυματισμούς ή διάγνωση χρόνιων ασθενειών.

Στη θεραπευτική γιόγκα εξειδικεύεται η σχολή JYOTI YOGA (www.jyotiyoga.gr) με το πρόγραμμά της να είναι σχεδιασμένο κυρίως για εκείνους που θέλουν να αντικαταστήσουν παλιές κακές συνήθειες, ασκούνται καθόλου ή σπάνια, έχουν υποστεί τραυματισμούς, αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες και πόνο, έχουν δυσκολίες στη διαχείριση της καθημερινότητας μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, μαστεκτομή, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες ή καλούνται να διαχειριστούν συμπτώματα θυμού, στρες, κατάθλιψης, χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Στο νέο, «ζεστό» χώρο της σχολής, λοιπόν, στο Κολωνάκι, (Σκουφά 24 Α) το πρόγραμμα διαμορφώνεται πάντοτε σύμφωνα με τις ανάγκες των ασκούμενων και περιλαμβάνει σωματική άσκηση, αναπνευστικές ασκήσεις, χαλάρωση, διαλογισμό. Η διάρκειά του είναι 1 ώρα και 30 λεπτά (εκτός του JYOTI YOGA COACHING YOU, το οποίο είναι μια 2ωρη πρόκληση).

Επίσης, η έμπειρη ομάδα της JYOTI YOGA προτείνει σε κάθε ασκούμενο να ενταχθεί στα κατάλληλα για εκείνον ομαδικά προγράμματα ή δημιουργεί το προσωπικό του (personal) πρόγραμμα.

Η σχολή είναι εγκεκριμένο μέλος της Yoga Αlliance και διενεργεί εκπαιδευτικά προγράμματα Yoga για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν συνολικά και ουσιαστικά με τον εαυτό τους ή επαγγελματικά με τον ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο της Yoga και του coaching.

Πιο αναλυτικά, τα ομαδικά προγράμματα που έχει ετοιμάσει η ομάδα της JYOTI YOGA είναι τα ακόλουθα:

Our JYOTI Morning Sequence: Περνούμε σταδιακά από την ηρεμία της νύχτας σε κατάσταση εγρήγορσης. Αυξάνουμε την κινητικότητα στις αρθρώσεις μας, δυναμώνουμε και διατείνουμε το μυϊκό μας σύστημα, τονώνουμε την ροή του αίματος και της λέμφου. Αφιερώνουμε στον εαυτό μας τις πρώτες ώρες της ημέρας.

JYOTI Challenge: Προκαλούμε τα όριά μας κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. Αποφασίζουμε μόνοι μας, μέχρι πού θέλουμε να φτάσουμε σήμερα.

JYOTI Detox Flow: Έντονη κίνηση και ροή – flow. Ανεβάζουμε θερμοκρασία και απομακρύνουμε την ένταση.

Find your JYOTI alignment: Με τεχνικές ευθυγράμμισης, βρίσκουμε τη δική μας δυναμική θέση στο χώρο. Καλλιεργούμε την επίγνωση του σώματός μας. Γνωρίζουμε, σεβόμαστε, απολαμβάνουμε και αγαπάμε το σώμα μας.

- Explore your JYOTI strength: Δυναμώνουμε συνολικά. Το σώμα μας κατακτά μυϊκή δύναμη και νιώθουμε ασφαλείς. Τονώνουμε την αυτοπεποίθησή μας. Είμαστε δυνατοί.

- JYOTI Flexibility: Καλλιεργούμε σωματική ευλυγισία, καθώς και τη δεξιότητα να κινούμαστε με ευελιξία και άνεση στην καθημερινότητά μας.

- Jyoti Balance: Ισορροπούμε. Το σώμα μας ανακτά την ισορροπία του μεταξύ δεξιάς και αριστερής πλευράς, πάνω και κάτω μέρους. Βρίσκουμε την ισορροπημένη θέση για εμάς μέσα στο χώρο και, κατ' επέκταση, μέσα στη ζωή.

- Be JYOTI and free: Λαμπερά και ελεύθερα χαμογελάμε. Απολαμβάνουμε την στιγμή. Απολαμβάνουμε την ημέρα. Είναι Παρασκευή.

- JYOTI Weekend Spirit: Το σώμα μας αναζητά την κίνηση. Την αναζωογόνηση. Απολαμβάνουμε το σαββατοκύριακό μας.

TAGS