ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

JYOTI YOGA: Η σχολή που εξειδικεύεται στη θεραπευτική γιόγκα μάς βοηθά να αναρρώσουμε

Σε αρκετά προβλήματα υγείας, η θεραπευτική γιόγκα μπορεί να μας ωφελήσει σημαντικά. Και οι ειδικοί της σχολής JYOTI YOGA μάς δείχνουν τον τρόπο.

JYOTI YOGA: Η σχολή που εξειδικεύεται στη θεραπευτική γιόγκα μάς βοηθά να αναρρώσουμε

Θέλουμε να καταλαγιάσουμε το καθημερινό άγχος, να αποκτήσουμε δυνατότερο οργανισμό και να εντάξουμε εύκολα και αποτελεσματικά τη γυμναστική στη ζωή μας; Η γιόγκα είναι η κατάλληλη μέθοδος άσκησης για εμάς. Τώρα, όμως, ενδείκνυται και για όσους θέλουμε να βοηθήσουμε το σώμα μας να επανέλθει μετά από τραυματισμούς ή διάγνωση χρόνιων ασθενειών.

Στη θεραπευτική γιόγκα εξειδικεύεται η σχολή JYOTI YOGA (www.jyotiyoga.gr) με το πρόγραμμά της να είναι σχεδιασμένο κυρίως για εκείνους που θέλουν να αντικαταστήσουν παλιές κακές συνήθειες, ασκούνται καθόλου ή σπάνια, έχουν υποστεί τραυματισμούς, αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες και πόνο, έχουν δυσκολίες στη διαχείριση της καθημερινότητας μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, μαστεκτομή, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες ή καλούνται να διαχειριστούν συμπτώματα θυμού, στρες, κατάθλιψης, χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Στο νέο, «ζεστό» χώρο της σχολής, λοιπόν, στο Κολωνάκι, (Σκουφά 24 Α) το πρόγραμμα διαμορφώνεται πάντοτε σύμφωνα με τις ανάγκες των ασκούμενων και περιλαμβάνει σωματική άσκηση, αναπνευστικές ασκήσεις, χαλάρωση, διαλογισμό. Η διάρκειά του είναι 1 ώρα και 30 λεπτά (εκτός του JYOTI YOGA COACHING YOU, το οποίο είναι μια 2ωρη πρόκληση).

Επίσης, η έμπειρη ομάδα της JYOTI YOGA προτείνει σε κάθε ασκούμενο να ενταχθεί στα κατάλληλα για εκείνον ομαδικά προγράμματα ή δημιουργεί το προσωπικό του (personal) πρόγραμμα.

Η σχολή είναι εγκεκριμένο μέλος της Yoga Αlliance και διενεργεί εκπαιδευτικά προγράμματα Yoga για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν συνολικά και ουσιαστικά με τον εαυτό τους ή επαγγελματικά με τον ραγδαία αναπτυσσόμενο χώρο της Yoga και του coaching.

JYOTI YOGA: Η σχολή που εξειδικεύεται στη θεραπευτική γιόγκα μάς βοηθά να αναρρώσουμε

Πιο αναλυτικά, τα ομαδικά προγράμματα που έχει ετοιμάσει η ομάδα της JYOTI YOGA είναι τα ακόλουθα:

- Our JYOTI Morning Sequence: Περνούμε σταδιακά από την ηρεμία της νύχτας σε κατάσταση εγρήγορσης. Αυξάνουμε την κινητικότητα στις αρθρώσεις μας, δυναμώνουμε και διατείνουμε το μυϊκό μας σύστημα, τονώνουμε την ροή του αίματος και της λέμφου. Αφιερώνουμε στον εαυτό μας τις πρώτες ώρες της ημέρας.

- JYOTI Challenge: Προκαλούμε τα όριά μας κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. Αποφασίζουμε μόνοι μας, μέχρι πού θέλουμε να φτάσουμε σήμερα.

- JYOTI Detox Flow: Έντονη κίνηση και ροή – flow. Ανεβάζουμε θερμοκρασία και απομακρύνουμε την ένταση.

- Find your JYOTI alignment: Με τεχνικές ευθυγράμμισης, βρίσκουμε τη δική μας δυναμική θέση στο χώρο. Καλλιεργούμε την επίγνωση του σώματός μας. Γνωρίζουμε, σεβόμαστε, απολαμβάνουμε και αγαπάμε το σώμα μας.

- Explore your JYOTI strength: Δυναμώνουμε συνολικά. Το σώμα μας κατακτά μυϊκή δύναμη και νιώθουμε ασφαλείς. Τονώνουμε την αυτοπεποίθησή μας. Είμαστε δυνατοί.

- JYOTI Flexibility: Καλλιεργούμε σωματική ευλυγισία, καθώς και τη δεξιότητα να κινούμαστε με ευελιξία και άνεση στην καθημερινότητά μας.

- Jyoti Balance: Ισορροπούμε. Το σώμα μας ανακτά την ισορροπία του μεταξύ δεξιάς και αριστερής πλευράς, πάνω και κάτω μέρους. Βρίσκουμε την ισορροπημένη θέση για εμάς μέσα στο χώρο και, κατ' επέκταση, μέσα στη ζωή.

- Be JYOTI and free: Λαμπερά και ελεύθερα χαμογελάμε. Απολαμβάνουμε την στιγμή. Απολαμβάνουμε την ημέρα. Είναι Παρασκευή.

- JYOTI Weekend Spirit: Το σώμα μας αναζητά την κίνηση. Την αναζωογόνηση. Απολαμβάνουμε το σαββατοκύριακό μας.

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.