Είναι πλέον κάτι πάρα πολύ συνηθισμένο να υπάρχει ένα φίλτρο νερού στον νεροχύτη της κουζίνας μας. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο νερό που καταναλώνουν, αφού είναι πλέον αποδεδειγμένο πως η ποιότητα του νερού που πίνουμε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας μακροπρόσθεσμα.

Φυσικά, αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα αλλά ίσως αυτό που υπάρχει ανάγκη να κατακτήσουμε αμέσως μετά να είναι η καθαρότητα του νερού με το οποίο πλενόμαστε. Ένα ζήτημα που τις περισσότερες φορές περνάει πραγματικά απαρατήρητο, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ενδέχεται να επηρεάζει σοβαρά την υγεία του δέρματος μας. Με λίγα λόγια, αν το νερό που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε μπάνιο, να λουστούμε ή να πλύνουμε το πρόσωπο μας είναι φιλτραρισμένο αυτό μπορεί από μόνο του να μας χαρίσει μία επιδερμίδα πιο λεία, πιο λαμπερή και κατ'επέκταση πιο νεανική. 

Οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα έχουμε παρατηρήσει πως ο τρόπος που αντιδρούν τα μαλλιά και το δέρμα μας είναι τελείως διαφορετικός όταν ταξιδεύουμε σε διαφορετικές χώρες του κόσμου και χρησιμοποιούμε νερό από τα τοπικά ξενοδοχεία, αφού σε αρκετά κράτη του πλανήτη το νερό θεωρείται ιδιαίτερα «βαρύ» και πυκνό σε άλατα (Μεγάλη Βρετανία) ενώ σε άλλες, όπως είναι για παράδειγμα η Ελλάδα, το νερό είναι πιο ήπιο σε συστατικά και πιο φιλικό προς το PΗ του δέρματος μας. 

Η βασική αιτία είναι πως σε πολλές χώρες είναι αναγκαία η χρήση χλωρίου προκειμένου να εξουδετερωθούν πλήρως τα βακτήρια και τα μικρόβια που ζουν μέσα στο νερό με αποτέλεσμα όταν αυτό φτάνει σε εμάς, περνώντας μέσα από τη βρύση της μπανιέρας ή της ντουζιέρας μας να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για την επιδερμίδα μας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως πολλοί άνθρωποι αναφέρουν σοβαρά δερματολογικά θέματα μετά από κάποια επίσκεψη στο κολυμβητήριο της γειτονιάς του, με τις πισίνες να αποτελούν το πιο συνηθισμένο μέρος στο οποίο ερχόμαστε σε επαφή με το χλώριο σε μεγάλες ποσότητες.

Ειδικά τα άτομα που έχουν πιο ευαίσθητη επιδερμίδα αναφέρουν σοβαρούς ερεθισμούς είτε μετά από μία βουτιά στην πισίνα είτε μετά από ένα ζεστό μπάνιο με νερό που περιέχει χλώριο. Ένα ακόμα πολύ βασικό θέμα είναι το κατά πόσο έχουμε ανάγκη να πλενόμαστε με νερό που είναι 100% απαλλαγμένο από την παρουσία βακτηριδίων, αφού τα ζωντανά βακτηρίδια που ζουν μέσα σε αυτό ανήκουν στην ίδια κατηγοριά με τα βακτηρία που ζουν στο δέρμα μας, στη μύτη μας και σε πολλά ακόμα σημεία του σώματος μας και είναι απαραίτητα για την ανάπλαση των κυττάρων μας, την ορμονική μας ισορροποία και την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Κορυφαίοι beauty editors σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και ο Steven Macari του αμερικανικού Harper's Bazaar, υποστηρίζουν πως είδαν μία τεράστια διαφορά στο δέρμα τους από τη στιγμή που υιοθέτησαν τη νέα μεγάλη τάση της εποχής και τοποθέτησαν ειδικό φίλτρο νερού στην μπανιέρα τους, το οποίο απομακρύνει το χλώριο από το τρεχούμενο νερό, διατηρώντας τα βακτηρία που δρουν μέσα σε αυτό. Ο Macari μάλιστα εξηγεί πως το συγκεκριμένο φίλτο δεν χρειάζεται κάποια ειδική εγκατάσταση αλλά είναι κάτι που μπορεί να τοποθετήσει ο καθένας μας μόνος στο μπάνιο του.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS