ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ιδρύει 3 νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με νοσηλευτήρια υψηλών προδιαγραφών, δια χειρός Ρέντσο Πιάνο. Δωρεά 345 εκατ. ευρώ για 3 νέα νοσοκομεία.

Ιδρύει 3 νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σε ορίζοντα πενταετίας, τρία νέα νοσηλευτικά ιδρύματα συνολικού κόστους κατασκευής 345 εκατ. ευρω, πρόκειται να ενισχύσουν τις δομές δευτεροβάθμιας περίθαλψης της χώρας, μέσω της ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υγεία η οποία προσεγγίζει τα 425 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα νέα γενικά νοσοκομεία Κομοτηνής και Σπάρτης και το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η κατασκευή των οποίων παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, τον Φεβρουάριοτου 2020.

Στην εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, υπουργών και βουλευτών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων και απλών πολιτών ανακοινώθηκε και η νέα δωρεά στον Ευαγγελισμό ,σε συνεργασία με την Αλίκη Περωτή και τον Θανάση Μαρτίνο που αφορά σε 2 εκατ. ευρώ για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 1,5 ευρώ για το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ιδρύει 3 νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ψηφιακή απεικόνιση από το υπό κατασκευή Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΝ Ανδρέα Δρακόπουλο, στόχος είναι η βελτίωση των υγείας για μία καλύτερη ζωή. Η Πρωτοβουλία για την Υγεία περιλαμβάνει, την ίδρυση δύο Γενικών Νοσοκομείων με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, σε Κομοτηνή και Σπάρτη με κόστος 105 εκατ. ευρώ και 90 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και ενός Παιδιατρικού στην Θεσσαλονίκη με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στην πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ περιλαμβάνονται:

  • Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.
  • Η ενίσχυση του νοσηλευτικού τομέα
  • Η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • Η προμήθεια νέου εξοπλισμού με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.
  • Η δωρεά δύο ελικόπτερων και 2 αεροπλάνων που θα προστεθούν στην άλλη μεγάλη δωρεά των 143 ασθενοφόρων προς το ΕΚΑΒ
  • Η προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET – Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) σε επιλεγμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας
  • Η χρηματοδότηση της διαμόρφωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την αντιμετώπιση του τραύματος και την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
Ο αρχιτέκτονας επιμένει στα φωτεινά δωμάτια.

Επισημαίνεται ότι το Νοσοκομείο Κομοτηνής, προϋπολογισμού 105 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024, θα έχει 181 κλίνες, μονόκλινα και δίκλινα. Το Νοσοκομείο θα αναπτυχθεί σε έκταση 25.000 τ.μ., και όπως είπε θα είναι «πράσινο κτίριο» άρτια εξοπλισμένο με ψηφιοποιημένο περιβάλλον εργασίας. Το Νοσοκομείο Σπάρτης θα ολοκληρωθεί το 2025 και αρχές 2024 θα είναι έτοιμο και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη. Κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες του ΙΣΝ για την υγεία αποτελούν βασικό πυλώνα ευαισθησίας για τον άνθρωπο και αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στον Ευαγγελισμό, που θα γίνει με δωρεά του ΙΣΝ, της οικογένειας Μαρτίνου και της Αλίκης Περρωτή , τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό η «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ να έχει σύγχρονα,Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Ο κ. Κικίλιας απάντησε και στην Ζωή Γραμμάτογλου, πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών Κ.Ε.Φ.Ι, η οποία μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς τελικού σταδίου . Όπως είπε: «σε νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αρχές Μαρτίου περιλαμβάνεται η κατ οίκον βοήθεια , διότι πράγματι είναι κάτι που λείπει».

Δείτε ένα ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα:

Πηγή: healthmag.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

10 Απρ 2024

Χανιά: Πρόστιμο-μαμούθ σε τεχνίτρια νυχιών - Την "τσίμπησαν" από αναρτήσεις στα social media

Το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ επέβαλε συνολικό πρόστιμο 35.000 ευρώ στη γυναίκα που δούλευε στο σπίτι της.