Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και πιο θετική στάση γύρω από το σώμα μας και τις ατέλειές του. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα σημείο που πολλοί θεωρούν ακόμα ταμπού και αυτό αφορά το δέρμα και συγκεκριμένα τις δερματικές παθήσεις και τις ιδιαιτερότητές του.

Παρά το αυξανόμενο αριθμό των influencers όπως η Em Ford, που μοιράζεται στα social media αρετουσάριστες φωτογραφίες, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του προβλήματός της στους followers της, είναι πραγματικότητα ότι πολλές από εμάς αισθάνονται την ανάγκη να καλύψουν και να κρύψουν με κάθε τρόπο τις ατέλειές τους. Πόσες γυναίκες ξέρουμε που προσπαθούν να καμουφλάρουν τα αντιαισθητικά σημάδια, τα σπυράκια και τις κοκκινίλες με τρόπο "μαγικό";

Ωστόσο, ένα νεαρό μοντέλο πήρε την απόφαση να αναλάβει μία “θαρραλέα αποστολή”, που σκοπό έχει να αλλάξει ότι ίσχυε μέχρι τώρα και να εξαλείψει το στίγμα γύρω από την ακμή ενηλίκων.

H Em Ford μοιράζεται στα social media αρετουσάριστες φωτογραφίες, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του προβλήματός της στους followers της.

Η Louisa Northcote, φοιτήτρια μόδας και φιναλίστ Next Top Model της Μ. Βρετανίας, που γνωρίζει από πρώτο χέρι την ντροπή που νιώθεις, επειδή το δέρμα σου αντιμετωπίζει προβλήματα, δημιούργησε το ολόφρεσκο κίνημα στο Instagram #FreeThePimple, το οποίο προβάλλει την ιδιαιτερότητα αυτή.

Όταν λοιπόν αποφάσισε να “αγκαλιάσει” την επιδερμίδα της, η Northcote ήθελε με αυτόν τον τρόπο να ενθαρρύνει και τις άλλες κοπέλες να κάνουν το ίδιο και έτσι δημιούργησε μια online κοινότητα για όποια είχε το ίδιο πρόβλημα. Εξάλλου, είναι ένα κίνημα που στοχεύει να αψηφήσει τα κανονιστικά πρότυπα ομορφιάς και η Northcote ελπίζει ότι το #FreeThePimple θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να αγκαλιάσουν το δέρμα τους. "Η θετική στάση απέναντι στο σώμα μας είναι ένα ισχυρό κίνημα που έχει οδηγήσει πολλά μοντέλα να αγαπήσουν τα ψεγάδια στο πρόσωπό τους”, ανέφερε μεταξύ άλλων η Northcote σε συνέντευξή της.

Η Louisa Northcote, φοιτήτρια μόδας και φιναλίστ Next Top Model της Μ. Βρετανίας δημιούργησε το ολόφρεσκο κίνημα στο Instagram #FreeThePimple.

Μάλιστα μία κοπέλα που αντιμετώπιζε χρόνια ακμή δήλωσε: “Ήταν το πιο λυτρωτικό συναίσθημα, να αισθάνομαι τελικά εντάξει στο δέρμα μου, ανεξάρτητα από το πώς φαίνομαι.

Η Northcote έχει επίσης δρομολογήσει ένα νέο project με τίτλο Epidermis μαζί με τη φωτογράφο Sophie Harris-Taylor, η οποία εργάζεται στο Λονδίνο. Το project αυτό αποτελείται κυρίως από φωτογραφίσεις γυναικών που πάσχουν από δερματικές παθήσεις, οι οποίες θα είναι εντελώς αρετουσάριστες και θα προβληθούν σε beauty editorial περιοδικών.

"Η θετική στάση απέναντι στο σώμα μας είναι ένα ισχυρό κίνημα που έχει οδηγήσει πολλά μοντέλα να αγαπήσουν τα ψεγάδια στο πρόσωπό τους”, ανέφερε μεταξύ άλλων η Northcote σε συνέντευξή της.
TAGS