Έχει αποδείξει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός - που δεν δείχνει να την απασχολεί – και διαθέτει μια αξιοζήλευτη φυσική κατάσταση. Η Jennifer Lopez στα 50 της αφού έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει με την εμφάνιση της στο ημίχρονο του Super Bowl, «χτυπάει» ακόμη μια φορά με μία selfie στο Instagram φορώντας λευκό μπικίνι και δείχνοντας ότι είναι σε φόρμα -ίσως περισσότερο από ποτέ. Μάλιστα έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τη σέξι φωτογραφία «Χαλαρωμένη και ανανεωμένη» .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Αυτή η φωτογραφία στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει μια προσπάθεια για να ενισχυθεί το κίνημα της θετικής αποδοχής του σώματος ιδιαίτερα από τις μαμάδες που πασχίζουν να ισορροπήσουν όλους τους ρόλους στην καθημερινότητα και ταυτόχρονα να διατηρήσουν μια υγιή εικόνα. Κάπως έτσι λοιπόν, αντλώντας έμπνευση από την φωτογραφία της Jennifer Lopez, μητέρες από όλον τον κόσμο κοινοποιούν τις τελευταίες ημέρες στο Instagram selfie με μπικίνι με σκοπό να καταπολεμήσουν όσο γίνεται τις ανασφάλειες σχετικά με την εικόνα του σώματός.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Την αρχή έκανε η Maria Kang ιδρύτρια της κοινότητας body positiviity «Μαμά Χωρίς Δικαιολογία» που ανέβασε μια παρόμοια φωτογραφία, ενθαρρύνοντας και τις υπόλοιπες μητέρες να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. «Φτιάξε την ιστορία σου, ανάλαβε τις ευθύνες σου. Μην βρίσκεις δικαιολογίες για την αδράνειά σου. Αν μπορεί αυτή, αν μπορώ εγώ, αν μπορούν να το κάνουν χιλιάδες μαμάδες όλων των μεγεθών, σχημάτων και ηλικιών - τότε ΚΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ» έγραψε χρησιμοποιώντας το hashtag #jlochallenge. Μετά και από αυτή την προτροπή, δεκάδες μητέρες όλων των ηλικιών και μεγεθών έχουν κοινοποιήσει φωτογραφίες χρησιμοποιώντας αυτό το hashtag, προωθώντας τη θετική αποδοχή του σώματος ανεξαρτήτως αν έχει γυμνασμένο ή όχι.

Μια άλλη μαμά που συμμετείχε στην πρόκληση βγάζοντας μία selfie με μπικίνι έγραψε: «Αν η Jennifer Lopez μπορεί να το κάνει, μπορούμε κι εμείς! Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, το μέγεθος ή το σχήμα, μπορούμε να είμαστε υγιείς!».

Ακόμη μια νεαρή μητέρα πόσταρε την φωτογραφία της με μαγιό εγκωμιάζοντας την άσκηση και την καλή διατροφή «Είμαι 32 και αυτό είναι το σώμα που δημιούργησε 3 θαυμάσια παιδιά, και που έχει περάσει από ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η άσκηση και η δραστήρια ζωή μου έσωσε τη ζωή μου».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS