Η υγιεινή διατροφή προσφέρει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά οφέλη. Έτσι, αν η διατροφή σου περιέχει άφθονα φρούτα του δάσους, ρόδια, μήλα και τσάι, προετοιμάσου για ένα λαμπρό μέλλον. Σύμφωνα με την πρωτοποριακή έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο American Journal of Clinical Nutrition, τα φλαβονοειδή που περιέχουν αυτά τα τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και την άνοια. "Παρατηρήθηκε μείωση του κινδύνου κατά 80% σε όσους έτρωγαν τα τρόφιμα με τις υψηλότερες ποσότητες φλαβονοειδών" αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Paul Jacques, διατροφικός επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Tufts. "Ήταν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα".

"Παρατηρήθηκε μείωση του κινδύνου κατά 80% σε όσους έτρωγαν τα τρόφιμα με τις υψηλότερες ποσότητες φλαβονοειδών" αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Paul Jacques, διατροφικός επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Tufts. "Ήταν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα".

Οι ερευνητές μελέτησαν άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω σε διάρκεια 20 χρόνων μέχρι και την ηλικία κατά την οποία τυπικά εμφανίζεται η άνοια. "Σε προηγούμενες κλινικές μελέτες που έγιναν σε νεότερους ενήλικες διαπιστώθηκε ότι η υψηλότερη κατανάλωση μούρων πλούσιων σε φλαβονοειδή σχετίζεται με την καλύτερη γνωστική λειτουργία. Η ουσία είναι ότι μια υγιεινή διατροφή που ξεκινά νωρίς στη ζωή – ακόμα και στη μέση ζωή – έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της άνοιας".

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: iStock

TAGS