Η διατροφική τάση vegan κερδίζει ολοένα περισσότερους υποστηρικτές. Όσοι αποφεύγουν το κρέας και τα άλλα ζωικά προϊόντα, κάνοντας συνειδητά μια φυτοφαγική διατροφή, έχουν αρκετά οφέλη για την υγεία τους, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια και άλλες χρόνιες παθήσεις, καθώς και για πρόωρο θάνατο, ενώ ταυτόχρονα χάνουν πιο εύκολα κιλά.

Η διατροφή με ωμές τροφές δεν περιλαμβάνει ανθυγιεινά λιπαρά, καθώς και επεξεργασμένα τρόφιμα, ορμόνες, συνθετικές γευστικές ουσίες και συντηρητικά. Όλα αυτά είναι πολύ θετικά, εάν σκεφτούμε ότι η μέση δυτική διατροφή χαρακτηρίζεται από ένα σωρό «κακά» και μικρές ποσότητες φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση.

Παρόλα αυτά, δεν αρκεί μόνο να ακολουθείς μία υγιεινή διατροφή για να δείχνεις νέα και φρέσκια. Γιατί μπορεί να είσαι vegan, αλλά το δέρμα σου να έχει ήδη αρχίσει να γερνά πρόωρα, σε περίπτωση που κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο ή καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα σε καθημερινή βάση. Αναμφίβολα, η μεγάλη έκθεση στον ήλιο και το κάπνισμα επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας παγκόσμιας έρευνας, τις λιγότερες ρυτίδες τις έχουν οι Σουηδέζες, καθώς δεν τις βλέπει καθόλου ο ήλιος, οι Ελληνίδες είναι κάπου στη μέση και οι Αυστραλέζες είναι αυτές που παρουσιάζουν τα πιο σοβαρά προβλήματα στο δέρμα τους.

Μάλιστα, δίδυμες που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και έχουν τα ίδια γονίδια, φαίνονται τελείως διαφορετικές, λόγω του καπνίσματος. Ας μην ξεχνάμε ότι οι βλάβες που προκαλούν στον οργανισμό μας και την εξωτερική μας εμφάνιση οι καταχρήσεις, και συγκεκριμένα το κάπνισμα είναι πολύ σοβαρές. Εκτός από το γεγονός ότι το κάπνισμα σκοτώνει, πράγμα που έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες, αλλάζει την εξωτερική μας εικόνα προς το χειρότερο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι οι καπνιστές φαίνονται πιο γερασμένοι και πιο ταλαιπωρημένοι από τους μη καπνίζοντες.

Εάν λοιπόν έχεις αποφασίσει να είσαι vegan πρέπει, εκτός από τη διατροφή σου να προσέχεις και τις συνήθειές σου. Δεν αρκεί να ακολουθείς μια φυτοφαγική διατροφή, αλλά από την άλλη να καπνίζεις, να εκτίθεσαι με τις ώρες στον ήλιο, να μην αθλείσαι και να αφήνεις τον οργανισμό σου αφυδατωμένο.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

 

TAGS