Αν θέλεις να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά μέχρι τις διακοπές, πρέπει καταρχήν να είσαι προετοιμασμένη ότι δεν θα πετύχεις το στόχο σου μέσα σε μία μέρα. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες μορφές άσκησης που υπόσχονται πιο άμεσα αποτελέσματα από άλλες και, όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται, δεν είναι cardio όπως το τρέξιμο ή η κολύμβηση.

Πού θα πρέπει όμως να εστιάσουμε στο πρόγραμμα γυμναστικής μας για να φορέσουμε με αυτοπεποίθηση το μπικίνι στην παραλία; Για επίπεδη κοιλιά, οι ειδικοί συμβουλεύουν να συνδυάζουμε τη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) με τα βάρη. Όπως συνιστά συγκεκριμένα η Αμερικανίδα personal trainer Ashley Kelly, να εκτελούμε σετ ασκήσεων που είναι σχεδιασμένα για την «ενδυνάμωση συγκεκριμένων περιοχών του σώματος, με ελάχιστο ή καθόλου χρόνο ξεκούρασης ενδιάμεσα».

Ποιο είναι το μεγάλο ατού της HIIT; Ενώ η cardio, η αερόβια άσκηση, ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς και ενισχύει το καρδιαναπνευστικό σύστημα, δεν χτίζει ούτε δυναμώνει τους μυς όπως η HIIT και η προπόνηση με βάρη. Συνδυάζοντας ωστόσο HIIT και βάρη, χτίζουμε μυϊκή μάζα, η οποία με τη σειρά της ανεβάζει τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας, που σημαίνει πρακτικά ότι συνεχίζουμε να καίμε θερμίδες ακόμα και ενώ είμαστε ξαπλωμένες στον καναπέ και παρακολουθούμε την αγαπημένη μας σειρά στο Netflix.

Δες ένα πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης που εστιάζει στο λίπος της κοιλιάς.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

Κεντρική φωτό: Dominik Wycisło / Unsplash

TAGS