Η καθημερινή προπόνηση ή η άσκηση κάποιες ημέρες την εβδομάδα για να αποδώσει στον μέγιστο βαθμό πρέπει να συνοδεύεται πάντα και από την κατάλληλη διατροφή. Έκτος από τα κύρια γεύματα που πρέπει να περιέχουν έναν συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται και στα μικρότερα, ιδιαίτερα πριν και μετά την άσκηση. Τα αμύγδαλα θεωρούνται, όχι άδικα, το ιδανικότερο σνακ που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα, αφού δεν σε επιβαρύνει με περιττές θερμίδες και γεμίζει ενέργεια τον οργανισμό σου. Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Παρακάτω θα βρεις 6 σημαντικούς λόγους για τους οποίους οι αθλητές και γενικότερα όσα γυμνάζονται επιλέγουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα αμύγδαλα για διατροφικό τους σύμμαχο.

Τα αμύγδαλα θεωρούνται, όχι άδικα, το ιδανικότερο σνακ που μπορείς να καταναλώσεις άφοβα, αφού δεν σε επιβαρύνει με περιττές θερμίδες και γεμίζει ενέργεια τον οργανισμό σου. Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Παρακάτω θα βρεις 6 σημαντικούς λόγους για τους οποίους οι αθλητές και γενικότερα όσα γυμνάζονται επιλέγουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα αμύγδαλα για διατροφικό τους σύμμαχο.

1.Περιόριζουν την όρεξη

Όταν γυμνάζεσαι τακτικά είναι φυσιολογικό να νιώθεις πεινασμένη, αφού ο οργανισμό σου ξοδεύει μεγάλα ποσοστά ενέργειας και πρέπει να τα αναπληρώνει. Το να τσιμπολογάς 2-3 αμύγδαλα σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην μέρα, σου επιτρέπει να περιορίσεις την όρεξη σου για κάτι πιο βαρύ και ανθυγιεινό, αφού σου προσδίδουν το αίσθημα της πληρότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS