Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, σε κάποιον συνάνθρωπό σου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός». 

Θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Πολυδύναμο Κέντρο - Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο (Σόλωνος 78) από 13.00 μέχρι 18.00.  Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται θερμά να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-2015510 (εσωτ 119-120), προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους προς αποφυγή συνωστισμού.  

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων στις τακτικές δράσεις που πραγματοποιεί στα Δημοτικά Ιατρεία και σε άλλους χώρους έχει καταφέρει, μέσα στον τελευταίο χρόνο, να συγκεντρώσει συνολικά 481 μονάδες αίματος, συνεισφέροντας μάλιστα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, όπου γίνονται παραδοσιακά οι αιμοδοσίες.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει καταφέρει, μέσα στον τελευταίο χρόνο, να συγκεντρώσει συνολικά 481 μονάδες αίματος

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη αποσκοπεί στην εξάλειψη της προκατάληψης, του φόβου και της άγνοιας γύρω από την αιμοδοσία. Παράλληλα, στοχεύει στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, στην ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, στην ενίσχυση του αισθήματος ατομικής-κοινωνικής ευθύνης, αλλά και στην μετάγγιση στη νέα γενιά της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο. Ο αιμοδότης με τη πράξη του κερδίζει την αγάπη, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη των συνανθρώπων του και δημιουργεί την παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον. 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Nguyễn Hiệp / Unsplash

TAGS