Εάν γνώριζες πως η ορθοστασία θα σε βοηθούσε να κάψεις κάποιες θερμίδες, πόσες ώρες θα άντεχες να κάτσεις όρθια; Θα εξακολουθούσες να κάθεσαι σε μία καρέκλα, εάν είχες αυτή την επιλογή;

Μία πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε τις θερμίδες που καίει ο οργανισμός μας κάθε φορά που στεκόμαστε όρθιες για μία ώρα, μελετώντας περιπτώσεις 1.184 ατόμων, οι οποίοι δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή την περίεργη έρευνα για χάρη της επιστήμης.

Όπως αποδείχτηκε, η ορθοστασία διάρκειας 6 ολόκληρων ωρών ισοδυναμεί με απώλεια μόλις 54 θερμίδων. Δηλαδή κάθε μία ώρα μπορούμε να χάσουμε έως και 9 θερμίδες. Σίγουρα πάντως, με το καθισιό δεν καίμε τίποτα, πέρα από τα απαραίτητα για τη διαδικασία της αναπνοής.

Εάν γνώριζες πως η ορθοστασία θα σε βοηθούσε να κάψεις κάποιες θερμίδες, πόσες ώρες θα άντεχες να κάτσεις όρθια;

Το γεγονός της απώλειας θερμίδων κατά την ορθοστασία, οφείλεται στο ότι το κορμί μας αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει περισσότερους μύες για να μας κρατήσει σε όρθια στάση, από ό,τι για να καθόμαστε χαλαρές στον καναπέ, την πολυθρόνα ή το κρεβάτι μας. Συνεπώς όταν είμαστε όρθιες, καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να καίει κάποιες θερμίδες.

Μετά από αυτή την έρευνα, θα συνεχίσεις να κάθεσαι τις περισσότερες ώρες ή θα προτιμήσεις να στέκεσαι όρθια;

Δείτε ένα βίντεο για το όρθιο γραφείο: 

 

TAGS