ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εάν έχεις αυτά τα συμπτώματα στο σώμα σου τότε χρειάζεσαι αμέσως αποτοξίνωση

H αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι τοξίνες από το σώμα που έχουμε πάρει από την κακή διατροφή και από το περιβάλλον.

Εάν έχεις αυτά τα συμπτώματα στο σώμα σου τότε χρειάζεσαι αμέσως αποτοξίνωση

H αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι τοξίνες από το σώμα που έχουμε πάρει από την κακή διατροφή και από το περιβάλλον. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να ισορροπήσουν οι ορμόνες μας και να μειωθεί το άγχος.

Οπότε, ποιος θα πρέπει να κάνει αυτόν τον καθαρισμό; Ουσιαστικά, όλοι θα πρέπει να τον κάνουμε πού και πού. Αλλά εάν παρατηρήσετε τα συμπτώματα που ακολουθούν, τότε θα επωφεληθείτε ιδιαίτερα:

-αλλοιωμένο δέρμα
-αύξηση βάρους
-κόπωση
-πονοκέφαλοι
-προβλήματα με την πέψη
-αλλαγές στη διάθεση
-πόνους στις αρθρώσεις

Αλλά είναι επίσης χρήσιμο για το σώμα να κάνουμε προληπτικές αποτοξινώσεις.

Πώς γίνεται;

Ουσιαστικά αρχίζει λίγο καιρό πριν την πραγματική αποτοξίνωση. Ξεκινάτε αποφεύγοντας τροφές που είναι όξινες στο σώμα. Αυτό συμπεριλαμβάνει αλεύρι, γάλα, καφέ, μαύρο τσάι, τυρί, κρέας, αλκοόλ, γρήγορο φαγητό και γλυκά.

Στις τελευταίες δύο μέρες πριν ξεκινήσετε την αποτοξίνωση, να τρώτε μόνο φρούτα και λαχανικά. Αυτό βοηθάει το στομάχι να μην χρειάζεται να δουλεύει πολύ για την χώνεψη.

Την πρώτη μέρα, πρέπει να καθαρίσετε το έντερο σας. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας πικρό αλάτι. Όσο διαρκεί αυτό, θα πρέπει να καταναλώνετε μόνο φυσικές τροφές και νερό ή τσάι.

Φυσικά, υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι πολύ καλές στον καθαρισμό των οργάνων.

Νεφρά

Για τα νεφρά, καλό είναι να πίνετε πολλά smoothies. Επίσης, ο μαϊντανός, το λάχανο, το τζίντζερ, ο κουρκουμάς και οι σπόροι κολοκύθας κάνουν πολύ καλό.

Έντερα

Για να καθαρίσετε τα έντερα και να βοηθήσετε έτσι την διαδικασία αποτοξίνωσης, θα πρέπει να τρώτε σπανάκι, λαχανάκια Βρυξελλών, σκόρδο, φρούτα, λεμόνια, μηλόξυδο, αβοκάντο, μπρόκολο και πράσινο τσάι.

Συκώτι

Το συκώτι είναι το πιο σημαντικό όργανο καθαρισμού του σώματος και έχουμε μόνο ένα. Γι’αυτό, θα πρέπει να μην το πιέζουμε πολύ για παράδειγμα καταναλώνοντας αλκοόλ.

Τροφές όπως το σκόρδο, το γκρέιπφρουτ, τα παντζάρια, τα καρότα, το πράσινο τσάι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αβοκάντο, τα μήλα, το μπρόκολο, τα λεμόνια, το λάιμ, τα καρύδια, το λάχανο και ο κουρκουμάς κάνουν ιδιαίτερα καλό στην λειτουργία του.

Πάγκρεας

Για να βοηθήσετε τη λειτουργία του πάγκρεας, θα πρέπει να ξεκινάτε τη μέρα σας με λεμόνι και φρούτα. Είναι επίσης σημαντικό να αυξήσετε τις βιταμίνες Β στη διατροφή σας. Επίσης, ζεστά ντους ή μπάνια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους.

Για να βοηθήσετε την διαδικασία της αποτοξίνωσης ακόμα περισσότερο, μπορείτε να κάνετε ειδικά μασάζ, yoga ή σάουνα. Δοκιμάστε τα και το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί.

Πηγή: hefty.co

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.