Η Μαρία Λουίζα Βούρου κατάφερε να ανακτήσει το σώμα της ακόμα και μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, που σε πολλές γυναίκες αφήνουν περιττά κιλά. Ένα από τα όπλα της είναι, αναμφίβολα, το fitness, το οποίο έχει μετατρέψει σε τρόπο ζωής και επάγγελμα.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από έξι χρόνια ανακάλυψε, ως ασκούμενη, το πιλάτες και στην πορεία το αγάπησε τόσο, που αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της διδασκαλίας του. Όπως έχει γράψει στο παρελθόν σε μια σχετική ανάρτησή της: «Ξεκίνησα τη μέθοδο πιλάτες σαν ασκούμενη πριν 6 χρόνια και πραγματικά με κέρδισε τόσο πολύ που θέλησα να μεταδώσω και σε άλλες γυναίκες όλα τα ευεργετικά που σου προσφέρει αυτή η άσκηση. Έγινα δασκάλα πιλάτες πριν 2 χρόνια και τα αποτελέσματα που βλέπω στις μαθήτριες μου με συγκινούν και με κάνουν να θέλω να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Είναι όμως επίσης yoga instructor και, για του λόγου το αληθές, σε μια πρόσφατη βόλτα της στο Ναύπλιο έκανε δημοσίως μια από τις πιο εντυπωσιακές ασκήσεις γιόγκα, που αναμφίβολα προσέλκυσε πολλά έκπληκτα βλέμματα. Ή όπως έγραψε η ίδια: «Εύκολο δεν το λες αλλά συναρπαστικό σίγουρα ! Ειδικά όταν οι περαστικοί σε κοιτάνε σαν τρελή». Πρόκειται ουσιαστικά για τη λεγόμενη ανεστραμμένη πόζα headstand ή κατακόρυφο, όπου στηρίζεσαι ανάποδα στα χέρια και στο κεφάλι σου. 

Όπως εξηγεί η yoga instructor Χίδερ Πίτερσον, οι ανεστραμμένες πόζες σε αναποδογυρίζουν και, καθώς φέρνουν την καρδιά πάνω από το κεφάλι, θεωρείται ότι ωφελούν και το καρδιοαναπνευστικό και το λεμφικό σύστημα. Επιπλέον, «γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα», όπως τα χέρια, τον κορμό, τους γλουτούς και τις γάμπες. Είναι όμως και πολύ διασκεδαστικές, αφού «το να ανανεώνεται η οπτική σου και να βλέπεις τα πάντα ανάποδα έχει απίστευτη ψυχολογική δράση».

Δείτε την ανάρτηση της Μαρίας Λουίζας Βούρου:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS