Από τη Δημητριάδου Κλειώ, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (coachmydiet.gr).

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις καλύτερα τις ημέρες του καύσωνα και να μην επιβαρυνθείς περισσότερο από λάθος διατροφικές και άλλες συνήθειες; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές της διατροφολόγου. 

Επαρκής ενυδάτωση

Μην περιμένεις να διψάσεις για να πιεις νερό. Στην πραγματικότητα όταν νιώσεις το αίσθημα της δίψας, το σώμα σου έχει ήδη υποστεί μερική αφυδάτωση. Πρέπει να καταναλώνεις περίπου 30 ml υγρά ανά κιλό σωματικού βάρους και ακόμα περισσότερο αν βρίσκεσαι αρκετές ώρες σε εξωτερικό χώρο. Ακόμα όμως, και αν βρίσκεσαι σε περιβάλλον με κλιματισμό, φρόντισε να ετοιμάσεις τον οργανισμό σου για τη στιγμή σου θα βγει στη ζέστη.

Όταν μιλάμε για ενυδάτωση, δεν εννοούμε μόνο το νερό, αλλά και τα αναψυκτικά, τους χυμούς, το γάλα, τα φρούτα και τα ροφήματα, με σύνεση στην ποσότητα του καφέ, καθώς η καφεΐνη είναι αρκετά διουρητική. Επίσης, η κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, διότι ουσιαστικά ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος. Αν θέλεις οπωσδήποτε να πιεις κάποιο ποτό, φρόντισε τουλάχιστον να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS